Sonay CAN

 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi işbirliğinde Keşan’ın Mustafa Kemalpaşa Mahallesi Karanlıkdere mevkiinde inşa edilen 736 sosyal konutun kura çekimi dün yapıldı.

873 başvurunun yapıldığı ve dar gelirli ailelere verilecek olan 428 adet 1+1, 308 adet 2+1 olmak üzere 736 sosyal konutun kura çekimi Keşan Belediyesi Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Saat 14.00 sıralarından başlayan çekilişe, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelliler ve Yaşlılar Yardımlaşma Daire Başkanı Arzu Bozok Keleş, TOKİ Sosyal Konutları Proje Sorumlusu Hüseyin Şerif, Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Aile ve Sosyal Politikalar Keşan İlçe Müdürü Nergis Karaaçlı, Keşan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyet Üyeleri, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hakan Çevikel, Keşan 1. Noteri Oya Kurt Başkatip Aysun Yıldırım, daire müdürleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.







BOZOK KELEŞ: İNSAN ODAKLI ÇALIŞIYORUZ

Sunuculuğunu, bakanlık görevlisi Korcan Bora Özoğlu’nun yaptığı tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı.

Çekiliş öncesi bir konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelliler ve Yaşlılar Yardımlaşma Daire Başkanı Arzu Bozok Keleş, "Bakanlığımız insan odaklı <İnsanı yaşat ki devlet yaşasın>  ifadesiyle karşılık bulan hizmet felsefesiyle ülke genelinde sosyal yardım ve sosyal hizmet faaliyetlerini yürütmektedir. Bu çerçevede tüm sosyal hizmet ve yardım veren kurumların tek çatı altında toplanmasını amaçlayan 633 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kurulmuş olup, sosyal yardım faaliyetleri de bu bakanlık çatısı altında Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmektedir. Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü sosyal yardım faaliyetlerini, sosyal yardımlaşmayı ve dayanışmayı teşvik fonu kaynaklarını kullanarak ülke genelinde tüm il ve ilçelerde bulunan 973 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla yürütmektedir." dedi. Keleş, sosyal güvenceden yoksun, fakir ve muhtaç vatandaşlara konut edindirme projesi kapsamında, Edirne Merkez’de 176, İpsala’da 192, Lalapaşa’da 72, Enez’de 120, Havsa’da 72, Uzunköprü’de 240, Keşan’da ise 736 konutun tamamlandığını bildirdi.



İLK KONUT: YAŞAR ONUK’UN

Daha sonra ise kura çekimi için protokol üyeleri sahneye davet edildi. Keşan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Kaymakam Bekir Dınkırcı tarafından 1+1 daireler için ilk olarak engelli kurası çekildi. Kurada ilk konut, Yenimescit Mahallesi'nde tek katlı bir evde yaşayan Yaşar Onuk’a çıktı. Alkışlarla sahneye davet edilen Onuk, duygusal konuşmasında, "Çok sevinçliyim. Allah, devletimizden ve hepinizden razı olsun." dedi.

İkinci olarak, Bozok Keleş tarafından çekilen kurada ise zihinsel engelli Asya Kantar'ın ismi çıktı. Asya Kantar, babası Fikret Kantar ile birlikte gelerek konutunun yerini öğrendi. Yaklaşık 3 saat süren kura çekilişe, bazı aileler engelli çocukları, bazıları ise bebekleri ve engelli aile bireyleriyle birlikte katıldı.