Mecidiye köyü Muhtarı Mesrur Sözbir, dün yaptığı açıklamada, köydeki kanalizasyon çalışmalarının 3 yıldır tamamlanmadığına dikkat çekti.

Köyde 25 kilometrelik altyapının bulunduğunu belirten Sözbir, “Mecidiye’de 3 yıldan beri bitmek bilmeyen kanalizasyonumuz var. İller bankası belediye döneminde kanalizasyonun yapımına başladı. Kanalizasyonun 3’te 1 yapılarak toprağa gömüldü ve çalışmalar böylece kaldı. O günden bu güne de hiç kimse ‘Mediciye’nin kanalizasyonu ne oldu?’ diye sormadı. Konuyla ilgili muhtarlık olarak iyi çalışmalara imza attı. Arıtma tesisinin kurulması için muhtarlık olarak 2 parsel satın aldık. Projesini de yaptırıp İl Özel İdaresi’ne verdik. Fakat iki buçuk yıldan beri ne gelen var ne giden. ‘Turizm’ diyoruz fakat Mecidiye gibi sahil köyünde kanalizasyon yok. Turizm yapılacaksa ve kanalizasyon yoksa bu ayıp değil midir?” dedi.

80 KM MESAFEYE HER GÜN 3 KİŞİ ÇALIŞIP ÇÖP GÖTÜRECEK

Mesrur Sözbir, Mecidiye Sahili’nde yaklaşık bin adet baraka bulunduğunu ifade ederek, şunları söyledi: “Bunların ruhsatları, imarı yok. Muhtarlık olarak sahillere iki yıldır hizmet vermeye çalışıyoruz. Bu yıl da bizden hizmet bekleniyor. Ama Mecidiye muhtarlığı şuanda sahile hiçbir şekilde hizmet verebilecek durumda değil. Hafta sonları 30-40 bin kişinin geleceği bir yerde biz bedelsiz çöp toplayamayız. Ayrıca bu yıl çöpü alıp Paşayiğit’e götürüyoruz. Biz bunu kaldırabilecek bir güçte bir muhtarlık değiliz. 80 km mesafeye her gün 3 kişi çalışıp çöp götürecek. Mecidiye muhtarı her zaman hizmet için vardır. Ama bu koşullarda sahilinden çöp alamam.”