Saadet Partisi Keşan Belediye Başkan Adayı Ali Zontul, İlçe Başkanı Ayhan Özkan ve beraberindeki Keşan Belediye Meclisi üyesi adayları, dün Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) yönetimini ziyaret ederek yerel seçim çalışmalarını sürdürdü ve projelerini anlattı.

Keşan TSO Konferans Salonu’nda saat 14.00’de başlayan ziyarette; Zontul, Özkan ve diğer adaylarını, Keşan TSO Meclis Başkanı Yüksel Alioğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ve bazı Yönetim Kurulu üyeleri karşıladı. Ziyarette söz alan Alioğlu, ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek Saadet Partisi’ne seçimlerde başarı dileklerinde bulundu.  HELVACIOĞLU: BAŞARILAR DİLİYORUM

Daha sonra söz alan Helvacıoğlu, ziyaretten dolayı teşekkür ederek, iş camiasının içerisinden gelen biri olan Ali Zontul’un aday olması nedeniyle kendilerini heyecanlandırdığını söyledi. Her zaman iş camiasını anlayan bir belediye başkanının olmasını arzuladıklarını kaydeden Mustafa Helvacıoğlu, “Projelerinizi anlatarak üyelerimize erişebilmeniz adına bu ziyareti gerçekleştirdiniz. Bu ziyaretten dolayı memnun olduk. Siyasi yolculuğunuzda başarılar diliyorum.” dedi.

ZONTUL: KEŞAN’A BORÇLUYUM

Helvacıoğlu’nun ardından söz alan Ali Zontul, Keşan için hazırladığı projeler hakkında bilgiler verdi. Sözlerine, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 99’uncu yıldönümünü hatırlatarak, “Şehitlerimizi saygıyla anıyoruz.” diyen Zontul, belediyeciliği çok farklı yerlerden ele aldıklarını söyledi. Öncelikle şeffaf bir belediyecilik anlayışı benimsediklerini vurgulayan Ali Zontul, şöyle konuştu:“Bu doğrultuda, imara sahip olmak ve bunu tüm vatandaşlara eşit şekilde faydalanmasını sağlamayı amaçlıyoruz. Belediye personeline verilecek eğitimlerle, verimliliği %50 oranında arttırmak da projelerimiz arasında. Biz Keşan Belediyesi’ni alırsak, ilk işimiz yolları yapmak olacak. Ayrıca, hava kirliliğinin yok edilmesi de öncülüklü çalışmalarımız arasında yer alacak. Tüm STK (Sivil Toplum Kuruluşları) ile birlik ve beraberlik içerisinde projeler üretip Keşan’ı birlikte yöneteceğiz. Bir başka projemiz de Keşan’a gereken bir yeraltı çarşısıdır. Bunu yaparken kimsenin cebinden para çıkmayacak. Ev hanımlarımız için açacağımız halı dokuma kursları ile gerek istihdam, gerekse Keşan’ın malını çeşitli ülkelerin pazarına sokacağız. Böylece turizme de ayrıca katkı sağlayacağız. Roman vatandaşlarımızın özellikle müzik yeteneğine eğilerek, vereceğimiz eğitimlerle, Keşan’ın müziğini de ihraç edeceğiz. Ben Keşan’a 30 yıl önce geldim ve Keşan halkı beni bağrına bastı. Bu nedenle Keşan’a borçluyum. Bu borcu ödemek için bu yola çıktım.”

ÖZKAN: ÖNEMLİ OLAN ÇALIŞMAK 

İlçe Başkanı Ayhan Özkan da, Keşan’da istihdamın çok büyük bir sıkıntı olduğunun altını çizerek, bu anlamda Keşan’a mutlaka bir OSB kurulması gerektiğini söyledi. Üretime yönelik çalışmaların yapılması gerektiğini de ifade eden Özkan, “Çakma belediyecilikten uzak durun. Hükümet partisinin belediyede de olması halinde hizmetin daha iyi geleceği yönünde yapılan söylemler doğru değil. Bunun en basit örneği, Biga ve Malkara’daki belediyeciliklerdir. Burada önemli olan çalışmaktır. Çalışmaz ve beklerseniz, hiçbir hizmet alamazsınız.” şeklinde konuştu.

KABAKÇILI: KEŞAN HALKI SP’Yİ BELEDİYE MECLİSİNE SOKMALI

SP Keşan Belediye Meclisi Üyesi adayı Mustafa Kabakçılı ise belediye başkanı olabilmek için sadece kendi işinde başarılı olmanın yeterli olmadığının altını çizdi.

Kabakçılı, “Siyasette de mutlaka tecrübeli olması gerekiyor. Bu anlamda biz siyasette tecrübeli biri olan Ali Zontul’u Keşan Belediye Başkan adayı yaptık. Ayrıca, Belediye Meclisi’nin başarısız olduğunu görüyoruz. Belediye Meclisi üyelerinin partileri ile diyalogları yok. Bazı isimler kendi işlerini koşturmak için o makama aday oluyorlar. Biz Belediye Meclisi’nin çalışmalarını takip ediyoruz. Görüyoruz ki hizmet vermeyenleri partiler de değiştiriyor. Bu nedenle biz Keşan halkına, Belediye Meclisi’nin içerisinden hizmet vermek istiyoruz. Keşan halkı Saadet Partisi’ni Belediye Meclisi’nin içerisine sokmalı ki aradaki farkı görsünler. Bu konuda tecrübeli bir kadroya sahibiz.”  dedi.