HABER MERKEZİ

Saat 11.30 sıralarında Keşan Küçük Sanayi Sitesi idari binasında başlayan genel kurula, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Başkan yardımcısı ve S.S. Keşan Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Salim Şevik, bakanlık yetkilileri, bazı kurum ve kuruluş temsilcileri ile kooperatif üyeleri katıldı.

Genel Kurul’un açılış konuşmasını yapan Salim Şevik, Genel Kurul’un hayırlı olmasını diledi.

Yoklama ve açılış ile başlayan Genel Kurul’da divan heyeti M. Sedat Yılmaz, Nail Ertekin ve Necdet Deniz’den oluştu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden Genel Kurul’da yönetim kurulu ve denetim kurulu faaliyet raporları okundu.

31.12.2017 tarihli bilanço ve gelir tablosunun okunmasının ardından yönetim-denetim kurulu raporları ile bilanço gelir-gider tablosu görüşüldü ve oy birliğiyle tek tek ibra edildi.

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan da Genel Kurul’da bir konuşma yapmak için kürsüye davet edildi. Özcan, şunları söyledi: “Bu toplantıda sunulan rakamlar gurur verici. Salim kardeşim başkanlığa ilk seçildiğinde bana ‘Ağabey burasının 560 bin TL borcu var, istifa edeceğim’ dedi. Ben de kendisine, ‘Parayla iş yapmak kolay, bu borcu sen mi yaptın?’ dedim. O günden bu güne yaklaşık 3 milyon TL varlığı olan bir kooperatif haline geldi. Ben kendisini ve yönetimini tebrik ediyorum. Kongrenin hayırlı olmasını diliyorum.” 

Özcan’ın konuşmasının ardından, 2018 yılında yapılacak diğer işlerin tespiti, tahmini bütçenin görüşülmesi ve karara bağlanmasından sonra yönetim-denetim kurulu huzur haklarının görüşülmesine geçildi. Bu bölümde yönetim kurulu başkanına aylık bin 500 TL, üyelere ise 250’şer TL aylık verilmesine karar verildi.

146 üyenin katılığı kongrede, tek liste ile yapılan seçimde Salim Şevik başkanlığındaki liste 3 yıllığına tekrar göreve getirildi.

Dilek ve temenniler bölümünde kooperatif üyelerinin sorunları dinlenerek çözüm önerileri görüşüldü.

Salim Şevik başkanlığındaki liste şu isimlerden oluşuyor:

Yönetim Kurulu

Asil üyeler: Salim Şevik, Hüsnü Eskicioğlu, Mehmet Koz, İzzet Yılmaz, Ramazan Topaloğulları, Hakan Gürel, Fatih Uslu.

Yedek üyeler: Hüseyin Erkan, Mustafa Kara, Kemal Öşme, Ahmet Erdoğan, Lütfi Bozdemir, Yüksel Öztüre, Hüsameddin Yıldırım

Denetim Kurulu

Asil üyeler:  Ruhi İstek, Serkan Altınışık, Remzi Kınabaş.

Yedek üyeler: Nail Ertekin, Cansu Altan, Vedat Kurt.