SGK(Sosyal Güvenlik Kurulu) İl Müdürü H. Metin Sümer ve Müdür Yardımcısı İbrahim Güven, dün Keşan’a gelerek, Keşan Esnaf Odalarını ziyaret etti.

Saat 14.00 sıralarında odaların bulunduğu binaya gelen Sümer ve Güven, burada Oda başkanları tarafından karşılandı.

Ziyaret hakkında bilgi veren Sümer, oda seçimlerinin bölgeye hayırlı olması temennisinde bulunmak için ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi.

PAZARYERİ PROJESİ İÇİNDEN YER VERİLİRSE SEVİNİRİZ

Keşan’da esnaf odalarıyla birlikte başarılı çalışmalara imza attıklarını belirten Sümer, şöyle konuştu: “Hem bu yerin Keşan’a kazandırılmasında hem de ilgi noktasında kendilerinden son derece memnunuz. Fakat bu bina Keşan’a artık dar geliyor ve genişletmemiz lazım. Kurumun istediği konseptte uygun bir yer lazım. İki yer talebimiz oldu. Pazaryeri projesinin içerisinde düşünülen bir yer var.  Bu proje içerisinde yer verilirse mutlu oluruz. Bize büyük konsepte uygun bir bina lazım. Şu anda Keşan’ın dosyalarını buraya gönderemiyoruz. Yeterli arşivimiz yok. 4-B diye tabir ettiğimiz dosyaların buraya gelmesi arşivimizin 3’te 1’nin Keşan’a aktarılması demek. Bu yüzden büyük bir alan gerekiyor. Belediyenin bize tahsisi için öngördüğü 970 metrekarelik bir yer var. Birinci kat düzayak bir alan. Pazaryeri Projesi’nin içerisindeki yerde bir olumsuzluk olması durumunda alternatif planımız var. Biz merkeze yakınlığı nedeniyle buranın üzerinde duruyoruz. Örneğin Babaeski’de çok muazzam bir bina var. Keşan’a da yapmak istiyor ama yer bulamıyoruz.  Buraya güzel bir bina yakışır. Buradaki müdürlüğümüz tüm bölgeye hizmet ediyor.” dedi.

TORBA YASA YOLDA

Tüm Genel Sağlık Sigortalıları ilgilendiren Torba Yasa ile ilgili gelişmeler yaşandığını ifade eden Sümer,  şunları söyledi: “Bu yasa 15-20 gün içerisinde Meclis’e gelecektir. Bu konuda Keşan’da bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirebiliriz.”

ÇAKMAK: DESTEĞİMİZ HEP SÜRECEK

Oda başkanları adına söz alan Keşan Kahveci Lokantacı ve Otelciler Odası Başkanı Hüseyin Çakmak ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “SGK’nin burada hizmet vermesi için her zaman destek olacağız. Başkanımız Mehmet Özcan da bina konusunda verdiği sözün mutlaka arkasında duracaktır. Bu konuda biz de boş durmayacağız.”