HABER MERKEZİ

Keşan Belediyesinden yapılan açıklamaya göre dün, birim müdürleriyle bu planın uygulama aşamasında yapılacaklar hakkında toplantı düzenlendi.

“DENİZDE ROTANIZ YOKSA RÜZGAR SİZİ İSTEDİĞİ YERE SÜRÜKLER”

Toplantıda konuşan Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, hedeflere ulaşmanın yolunun çok çalışmak ve öncesinde planlama yapmaktan geçtiğine dikkat çekti ve şunları söyledi: “Belediye olarak kısa vadede 5 yıllık bir rotaya ihtiyacımız var. Denizde rotanız yoksa rüzgar sizi istediği yere sürükler. Belediye olarak rüzgar ne kadar çok olursa olsun istediğimiz hedefe gitmemiz gerekiyor. Durmadan, bıkmadan, yılmadan, omuz omuza hizmetin devamlılığı için çok çalışacağız.”

Betimar Stratejik Araştırma ve Danışmanlık Şirketi tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında hazırlanan plan doğrultusunda, belediyenin önümüzdeki dönemlerde yapacağı çalışmalar ve hizmet anlayışı ile ilgili kararlar alınacak.

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Başkan yardımcıları; Nuran Uslu, Mustafa Altay ve Levent Keçimen ile birim müdürleri ve sorumlularının katıldığı toplantı, Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda yapılan toplantı saat 09.00’da başladı.

HELVACIOĞLU: “HEDEFLERE ULAŞMANIN YOLU ÇOK ÇALIŞMAK VE ÖNCESİNDE PLANLAMA YAPMAKTAN GEÇİYOR”

Betimar Stratejik Araştırma ve Danışmanlık Şirketi Yetkilisi Hasan Tahsin Kaya tarafından yapılan sunum toplantısında konuşan Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, belediyenin hedefe ulaşacak bir rota çizmesi gerektiğini ve rotadan sapmadan emin adımlarla hedefe ulaşması gerektiğini bildirdi.

Hizmetlerde sınırların dışına çıkılacağı bir döneme girildiğine dikkat çeken Başkan Helvacıoğlu, “Standart ve klasik bir belediyecilik yapmamamız gerekiyor. Planlı bir belediyecilik yapmalıyız.  Hedeflere ulaşmanın yolu çok çalışmak ve öncesinde planlama yapmaktan geçiyor. Bütçemiz çerçevesinde ne zaman ne yapacağız, nasıl yapacağız bunların hepsini planlamalıyız. Belediye olarak kısa vadede 5 yıllık bir rotaya ihtiyacımız var. Denizde rotanız yoksa rüzgar sizi istediği yere sürükler. Rüzgar ne kadar çok olursa olsun istediğimiz hedefe gitmemiz gerekiyor. Biz belediyecilikte 5 yılda halkla birlikte ne yapacağız onu planlamalıyız. Hangi parkı ve yolu hangi yılda yapacağımız bu stratejik planlamanın içinde yer almalı. Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi az zamanda çok ve büyük işler yapmamız gerekiyor. Plansız büyürsek ne kadar büyüyeceğimizi hesaplayamaz ve önümüzü göremeyiz. Planlama yaparken risk de alacağız, ama attığımız adımlarda kararlı da olacağız. Durmadan, bıkmadan, yılmadan, omuz omuza hizmetin devamlılığı için çok çalışacağız.” dedi.

“ZAMAN PLANLAMASINI İYİ YAPMAMIZ VE ZAMANI VERİMLİ KULLANMAMIZ GEREKİYOR”

Keşan’ın belediye açısından yol haritasını halk ve ilgili birim sorumlularıyla birlikte beraberce çizeceklerinin altını çizen Mustafa Helvacıoğlu, “Zaman çok hızlı geçiyor ve zamanı durduramayacağımıza göre zaman planlamasını iyi yapmamız ve zamanı verimli kullanmamız gerekiyor. Stratejik planlamayı, kağıt üzerinde kalsın diye değil işleyişimizin tam ortasında olacak şekilde yapmalıyız. Bu yolda birlikte ilerleyeceğiz, gönülden çalışırsak birlikte de başaracağız. Birlikte başarırken de halk bizi denetleyecek. Halk bizi hizmet anlamında diri tutacak ve denetim altında olacağız.” şeklinde konuştu.

“KEŞAN’IN BEKLENTİLERİ ÇOK YÜKSEK, İHTİYAÇLARI DA ÇOK”

Stratejik planlamanın belediyeyi şeffaflığa ve hesap verilebilir bir hale getirebileceğini ve hızlı hale getireceğini bildiren Helvacıoğlu, şunları söyledi: “Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır ama belediyenin bir yoğurt yiyişi var. Bu başkanın değil sistemin yoğurt yiyişi olmalı. Vatandaş bize <Şurası ne zaman yapılacak?> diye sorduğunda vatandaşa diyebilmeliyiz ve o tarihte de yapmalıyız. Keşan’ın beklentileri çok yüksek, ihtiyaçları da çok. Bu beklentileri ve ihtiyaçları da planlamalıyız. Hazırladığımız stratejik planlamayı da halkla paylaşacağız.”

“STRATEJİK PLAN BİZİM ROTAMIZ OLACAK VE BİZİ İSTEDİĞİMİZ HEDEFE GÖTÜRECEK”

Keşan’ın çok stratejik ve önemli bir noktada yer aldığını ifade eden Başkan Helvacıoğlu, bu çok özel konumun yeterince değerlendirilemediğini anlattı ancak bunu hep birlikte değiştireceklerini bildirdi ve şunları söyledi: “Bölgenin inanılmaz bir potansiyeli var, bunu değerlendirmemiz gerekiyor. Biz görmüyor muyuz yoksa bakmayı mı bilemiyoruz! Sahilleri de Korudağ’ı da Keşan merkezi de düzene sokup hepsini bütün şekilde geliştirmeliyiz. Bazı noktalardan günde 25 bin araç geçiyor. Bu araçlara su da satmalıyız, bölgenin değeri olan satır eti de yedirmeliyiz. Dünyada ülkeler değil şehirler yarışıyor. Ülkeler değil markalar yarışıyor. Ben Keşan için canla başla çalışan ve çabalayan bir ağabeyinizim. Biz bu kararlılık ve azimle gidersek 5 seneyi çok güzel şekilde değerlendirebiliriz. Keşan şu anda 37 numara ayakkabı giyiyor ama bu ayakkabıyı 30 yıldır giyiyor. Keşan artık 45 numara olmuş.  Keşan kasaba mı yoksa değişimi yaşayan bir modern şehir mi olacak bunun kararını vermeli. Stratejik plan bizim rotamız olacak ve bizi istediğimiz hedefe götürecek. Meclisimizde her partiden üyemiz var. Keşan bunu istedi. Bu denetim, demokrasi ve siyaset açısından bir zenginlik. Birlikte yürüyeceğiz.”

Toplantı stratejik plan ile ilgili görüş alışverişinde bulunulması ile devam etti.