CHP Keşan İlçe Başkanlığı’ndaki günün son milletvekilliği tanıtım toplantısını saat 14.00’de Suat Polat yaptı.

Sözlerine, Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan başta olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının “14 Mart Tıp Bayramı”nı kutlayan Polat, CHP’nin sağlık çalışanlarının her zaman arkasında olduğunu söyledi.

1980 yılı sonrası CHP’nin kurucu ilçe yönetiminde görev aldığını belirten Suat Polat, “Aynı dönemde ilçe başkan yardımcısı oldum ve o zamandan beri bu partinin içerisindeyim. Bu parti içerisinde her yerde ve her daim emeğim vardır. Hani denir ya ‘Tozunu yutman lazım’, ‘Mutfağından girip çıkman lazım.’ diye, işte mutfaktan çıkan ve partinin tozunu yutan arkadaşınız benim. Hiç kimseye dargın olmadım, hiç kimseye küskün olmadım ve hiç kimsenin arkasından da konuşmadım. Siyaseti, samimi, dürüst ve ilkeli biçimde yapmaya çalışıyorum. Allah beni mezara gidene kadar bu yolumdan şaşırtmasın.” şeklinde konuştu.

BİR ÜLKE HAYAL EDİYORUM

25 yıldır CHP’de bir asker edasıyla çalıştığını dile getiren Polat, sözlerini şöyle sürdürdü: “ Her bir milletvekilin arkasında, hep vardım. İlk defa, artık yaşımın yerine geldiği, bilgi ve birikim açısından, davranış ve sahiplenme açısından artık olgunlaştığımı zannediyorum. O yüzden milletvekili adayı oldum. O yüzden, sizlerin karşısında konuşma cesaretini kendimde buluyorum. Edirne Belediye Meclisi üyeliğine aday olmamıştım ancak, 17 partili arkadaşımın hepsi beni davet etti. Partim bana bir görev vermek istiyorsa, gitmez miyim? Nitekim 30 Mart’tan bu yana meclis üyeliğimi de yaptım. Edirne’den onca milletvekili, onca bakan geçti. İz bırakan kim? İlhami Ertem. Hep yad ediliyor, minnetle anılıyor. Hangi partiden olursa olsun, o topluma hizmet vermesi önemlidir. Valiler gelip geçiyor. Akla kim geliyor? Fahri Yücel. Küçücük yaşadı ama arkasında izler bıraktı. Önemli olan çok yaşamak değil. Yaşadığın süre içerisinde, bu topluma bir şeyler veriyorsan, sen adam gibi adamsın. Ben de öyle bir adam olma arzusu ile çıktım yola. Sizlerin desteğine ihtiyacım var. Siyaseten düşündüğümüzde, ‘ne projelerin var’ soruları ile karşılaşıyoruz. Yarın bir gün bütün ülkede milletvekillerimiz belirlendiğinde, zaten söylem birliği yapılacak. Yani, proje sizlersiniz. Ben bu söylem birliğinin Ankara’da takipçisi olacağım. Nedir benim misyonum? Önce cumhuriyetin değerlerine sahip çıkmak. Atatürk ilklerine ve devrimlerine sahip çıkmak. Hukuk üstünlüğüne sahip çıkmak. Önce demokrasi demek, insan hakları demek. Bunun yılmaz savaşçısı olacağım. Rahmetli ağabeyimden kalma bir hayalim var. Ya Rabiim! Ne olur ölmeden bir kere iktidar görsem! İnşallah 7 Haziran’da belli olacak. AKP 3 Y dedi. Yoksulluğu, yolsuzluğu, yasakları kaldıracağım dedi. Kaldırdı değil mi, tabii kaldırdı. Cumhuriyet Halk Partisi de, ‘Ben bu ülkeyi varlık içinde, birlik içinde, özgür biçimde yürüteceğim diyor. Edirne, bir ayrıcalık. Ne demiş Nazım; ‘Yaşamak, bir ağaç gibi tek ve hür ama bir orman gibi kardeşçesine. Böyle bir ülke hayal ediyorum.”