Sümbül, yangına neden olan kişilerin belirlenme çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “Jandarma konuya ilişkin çalışmalarını sürdürüyor. Yol kenarlarındaki ormanlarda birçok piknikçi var. Biz ne kadar uyarılarımızı yapsak da insanlarımızı bir kez daha bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum. Jandarma ekipleri ile beraber koordineli şekilde insanları uyarıyoruz. Bilinçli vatandaşlarımız kadar bilinçsiz olanlar da var. Rüzgâr olduğu için ormanlarda ateş yakmak her zaman tehlikelidir.” şeklinde konuştu.

ZAMANINDA MÜDAHALE İLE SÖNDÜRÜLDÜ

Mecidiye Göleti yakınlarında çıkan yangının erken müdahale sayesinde çok büyümediğini söyleyen Sümbül, “Rüzgâr sayesinde o yangında atlamalar oldu. Rüzgârın az olması ve zamanında müdahale ile söndürüldü.  Yangına, 8 arazöz, 2 su ikmal aracı, 3 pikap ve 3 helikopter ile müdahale edildi.” dedi.

ORMAN İÇERİSİNDE ATEŞLİ PİKNİK YAPMAK YASAKTIR

Orman alanlarında hangi nedenle olursa olsun kesinlikle ateş yakılmaması gerektiğini kaydeden Sümbül, “Orman içerisinde ateşli piknik yapmak yasaktır. Bunun cezası çok ağırdır. Biz bu yangınların sorumlularına tazminat bedelleri çıkardık. Sazlıdere-Gökçetepe arasında çıkan yangının sorumluları belirlenirse 13 milyon 800 bin TL’lik tazminat davası açılacaktır. Orada bu rakam kadar zarar oluştu. Buranın sorumlusu daha belirlenemedi. Mecidiye Göleti yakınlarında çıkan yangının sorumlusuna da 600 bin TL civarı bir tazminat davası açılacaktır. Şu anki araçlarımıza yönelik yeterli personel sayımız yok. Jandarma ekipleri ile personelimiz orman yangınıyla mücadele konusunda özverili çalışmalar yapıyorlar. Hafta sonları araçlarımızla devriye geziyoruz.  Piknikçileri uyarıyoruz, kaldırtıyoruz. Sezon kurak geçtiği için yangın konusunda çok dikkatli olmalıyız. Tüm vatandaşlarımız konuya duyarlı olmalı ve orman yangını gördüğü sırada Alo 177 Orman Yangını İhbar Hattı’nı aramalıdır