Çomer Akaryakıt ortaklarından Behlül Teoman Çomer, sürücüleri kış lastiği konusunda uyardı. Kış aylarının gelmesi ile birlikte kış lastiklerinin önemini vurgulayan Behlül Teoman Çomer, sürücülere birtakım uyarılarda bulundu.

Ticari araçlar ve hafif ticari araçlar için 1 Aralık tarihinden itibaren zorunlu hale gelen kış lastikleri hakkında bilgi veren Çomer şunları söyledi “1 Aralık tarihinden itibaren kış lastiği takılması gerekiyor. Kış lastiği kimyasal yapısından dolayı hava sıcaklığının 7 derecenin altına düştüğü durumlarda yumuşar, yüzeye daha kolay tutunur ve daha iyi performans sağlar. Yaz lastikleri ise sıcaklık 7 derecenin altına düştüğü durumlarda sertleşir, yerle mukavemeti azalır ve performans alamazsınız. Performans alamamak nedir? Fren mesafesi uzar, karlı havalarda yere tutunmaz. Yaz lastiği karlı havalarda, yerde ince buz olduğu zamanlarda kış lastiği gibi performans vermez.” Geçen sene binek araçlar için de yürütülen kış lastiği uygulamasının tam olarak uygulanmadığını aktaran Çomer “1 Aralıkta mecburi hale gelen kış lastiği uygulaması yalnızca ticari araçları kapsıyor. Bunlar ticari taksiler ve hafif ticari araçları kapsıyor. Bu araçlara kış lastiği takılmak zorundadır. Bu binek araçları kapsamıyor. Geçen kış sezonunda binek araçlar için de Türkiye genelinde 17 ilde mecburi hale geldi. Bu uygulama içinde Edirne ve Kırklareli de vardı. Fakat tam olarak uygulanmadı. Bu sene de uygulanması için çalışmaların başlatıldığını duyuyoruz.” dedi.

Vatandaşın, aracına kış lastiği takmalarının tamamen kendi güvenlikleri için olduğunu bildiren Behlül Çomer “Araçlardaki ses sistemi, boyası, koltuğunun deri olup olmaması çok önemli bir şey değil sonuçta araç 4 tane siyah kauçuk üzerinde gidiyor. Kışın aracınızda yaz lastiği varsa performans alamazsınız. Keşan’ımız konum olarak yüksek bir yerde. Stadyum tarafından, sanayi tarafından veya çamlıkent tarafından yukarıya çıkıyoruz. Bu tür yollarda kışın yerde kar varken kış lastiğiniz yoksa durduğunuz anda kalkamazsınız. Bu olumsuzluklara yol açar.” şeklinde konuştu.

Araçlara iki kış lastiği takmanın bir yararı olmayacağını söyleyen Çomer, “Bir araca iki tane kış lastiği takmanın hiçbir anlamı yok. Araçlar türüne göre önden veya arkadan çekişli olabiliyor. Önden çekişli bir araç için konuşacak olursak ön lastiklerin kış lastiği arka lastiklerin de yaz lastiği olması hiçbir anlam ifade etmez. Sürücülere kötü olumsuz sonuçlar doğurabilir.”  diyerek gerekli uyarılarda bulundu.