HABER MERKEZİ

Genel kurul, 18 Şubat 2018 Pazar günü saat 11.00’de aşağıdaki gündem maddelerini görüşmek üzere Keşan Belediyesi Konferans ve Tiyatro Salonu’nda yapılacak.

Gündem maddeleri ise şöyle:

“1. Açılış ve yoklama. 

2. Divan Heyetinin Seçimi.

3. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması.

4. Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu, Denetim Kurulu Raporu ile Bilânço, Kar-Zarar cetvellerinin okunması. 

5. Okunan Faaliyet Raporları ile Bilânço, Kar- Zarar cetvelinin görüşülmesi ve ibra edilmesi.

6. Ticari İşletmenin Bilanço ve Gelir Tablosunun okunup, görüşülmesi ve ibra edilmesi.

7. Keşan Süt Birliği ve Ticari İşletmenin 2018 yılı tahmini bütçesinin görüşülmesi ve onaylanması.

8. Tüzel ve gerçek kişiler için Üyelik giriş aidatı ve yıllık aidatların belirlenmesi.(5200 Sayılı Kanuna istinaden; Giriş aidatı ve yıllık aidat, onaltı yaşından büyükler için uygulanan aylık asgari ücretin brüt tutarının yüzde onundan az, yarısından fazla olamaz. Giriş aidatı ve yıllık aidat miktarları Yönetim Kurulunun teklifi ile Genel Kurul tarafından belirlenir. 2018 yılı asgari ücret brüt tutarı 2.029,50 TL’dir.)

9. Yönetim Kuruluna her türlü taşınır, taşınmaz mal almaya, satmaya, kiralamaya, bakım ve tamirini yaptırmaya, araç almaya satmaya, ipotek almaya, ipotek vermeye, bankalardan, kamu ve tüzel kişilerden, bakanlıklardan her türlü kredi ve hibe almaya protokol ve sözleşme imzalamaya, süt toplama merkezi yaptırmaya, süt soğutma tankı ve ekipmanlarını almaya ve tamir bakımlarını yaptırmaya, Bakanlık ve Özel projeleri uygulamaya, dava açmaya, avukat tutmaya, mahkemelere katılmaya, icraya vermeye yetki verilmesi.

10. Süt satış sözleşmelerinin imzalanması, sözleşmeler karşılığı teminat alınması ve gider karşılığı olarak firmalardan talep edilecek prim bedelleri ve üyelere yapılan ve yapılacak tüm hizmetlere karşı alınacak hizmet bedelinin belirlenmesi için yönetim kuruluna yetki verilmesi.

11. Merkez Birliğinin kuracağı ya da ortak olacağı şirket ya da her türlü oluşumlara ortak olmak, acentelik almak, hisse almak, hisse satmak için yönetim kuruluna yetki verilmesi konusunun görüşülmesi.

12. T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 10.01.2018 tarih ve E.79547 sayılı olur ile hazırlanan Üretici Birlikleri tüzüğünün görüşülmesi ve birlik tüzük değişikliğinin oylanması ve karara bağlanması,

13. Birlik Tüzüğünün 6.maddesi gereği Yönetim Kurulu Kararı ile üyelikten ihraç edilen ve kendi isteği ile üyelikten ayrılan üyelerin görüşülmesi ve kesin ihraçlarının yapılması. 

14. Birlik Yönetim Kurulu Başkanı, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Denetim Kurulu Üyelerinin huzur haklarının belirlenmesi ve şehir içi, şehir dışı ve yurtdışı yolluk ücretlerinin belirlenmesi ve belge karşılığı Birlik bütçesinden ödenmesi konusunda yetki verilmesi.

15. Birlik Yönetim ve Denetim Kurulu Üyelerinin seçimi ve Merkez Birliği Temsilcisinin 1 asil 1 yedek olarak belirlenmesi

16. Dilek ve temenniler.

17. Kapanış.”