** H.K.’ya çıkan sağlık yardımından 750 TL’den 100 TL’si eline geçerken, geri kalan kısmının Kaymakam şoförlerinin mesai parası olarak dağıtıldığı söylendi.

** Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı ise konuyla ilgili kesinlikle bilgisi olmadığını belirterek, suçluların cezalandırılacağını kaydetti.

 

3 yıl önce geçirdiği bir rahatsızlık sonucu tüberküloz (verem) teşhisi konulan bir kişinin, Keşan Kaymakamlığı SYDV (Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı)’den çıkan parasına, Keşan Kaymakamlığı’nda şoför olarak görev yapan bir kişi tarafından el konulduğu iddia edildi.

Edinilen bilgiye göre, Bahçeköylü olduğu öğrenilen H.K., tüberküloz teşhisi konulmasının ardından SYDV’den “sağlık desteği” adı altında yardım almaya hak kazandı. Birkaç kez adına çıkan yardım paralarını bankadan tahsil eden H.K.’nın bir süre sonra tedavisi tamamlandığı gerekçesiyle aldığı yardım kesildi. Ancak geçen yıl Aralık ayında yeniden 750 TL yardım çıktığı bildirilen H.K.’ya, Keşan Kaymakamlığı’nda makam şoförü olarak görev yapan M.Y.’nin, bu paranın Kaymakamlık makamındaki şoförlerin fazla mesaisi nedeniyle çıkan para olduğunu belirterek, 750 TL’den 100 TL’sini H.K.’ya verdiği, 650 TL’yi ise Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı’nın bilgisi dahilinde, mesai yapan şoförler arasında paylaştırılacağını söylediği öne sürüldü. Geçtiğimiz Haziran ayında yeniden SYDV’den 750 TL yardım çıktığı duyurulan ancak yine bu paranın kendisine değil de, Kaymakamlık makamında görevli şoförler adına çıktığı söylenen H.K.’ya, yine sadece 100 TL verildi. Ailenin konunun üzerine eğilmesiyle Ramazan ayından önce 500 TL elden getirilip verildiği ancak daha da üstelemeleri durumunda depremden zarar gören evlerine yardım parası çıkarılmayacağının söylendiği de iddia edildi.

KAYMAKAM DINKIRCI’NIN OLAYDAN BİLGİSİ YOK

Öte yandan, konuyla ilgili bilgisine başvurduğumuz Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, olaydan kesinlikle bilgisi olmadığını, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan çıkan yardımların titizlikle tespit edildiğini ve elden değil de kişinin hesabına banka kanalıyla yatırıldığını kaydetti.

Dınkırcı, konuyla ilgili soruşturma başlatacağını, bu ve buna benzer durumlarda vatandaşların mutlaka Keşan Kaymakamlığı’na gelerek bilgi vermesini, Kaymakamlığın kapısının tüm vatandaşlara sonuna kadar açık olduğunu söyleyerek, suçluların mutlaka cezalandırılacağını belirtti.