Deniz MUTLU

 

Keşan’da hizmet veren taksiciler, şehirlerarası şirketlerin yolcu taşıyan servislerinden şikâyetçi oldu.

Taksici esnafı, 24 saat bu servislerin hizmet verdiğini, en azından saat 22.00’den sonra yolcu taşımayı bırakmalarını istedi.

Keşan Şehirlerarası Otogarı’nda taksicilik yapan Serkan Demirci, taksicilerin de masraflarının olduğunu ve gece gündüz çalıştıklarını belirterek, bu tür servisleri olan firmalardan anlayış göstermelerini istedi.

Demirci, sözlerine şöyle devam etti: “Biz taksiciler olarak şehirlerarası ulaşım yapan firmaların buradaki yazıhanelerine bağlı olan servislerinden şikâyetçiyiz. Otogardan şehir içine devamlı müşteri taşıyorlar. Zaman zaman güzergâh dışında faaliyet gösteriyorlar. Bu şirketlerin anlayış gösterip servis olayını kaldırmalarını istiyoruz. Hiç olmazsa gece saat 22.00’den sonra kaldırsınlar. 24 saat buradayız. Onlar da burada. Biz ekmeğimizin peşinde bu soğukta dururken, şirket şehirlerarası çalıştığı gibi bir de servisle insanları evlerine bırakıyor. Fakat bizi burada düşünen yok.” 

Öte yandan, vatandaşlardan taksilere bindikleri zaman taksimetreyi açtırmalarını isteyen taksici esnafı, taksimetreyi açmayan taksiciye ücret ödenmemesini istedi.