Belediye tarafından yıkılarak yerine  “Çok Amaçlı Pazar Yeri Kompleksi” yapılacak olan Keşan Pazaryeri’nde, daha işyeri tahliyeleri başlamamasına rağmen önemli sorunlar yaşanmaya başlandı.

“Nasıl olsa 2 ay sonra yıkılacak” diyerek burasını kendilerine bir talan alanı olarak gören bazı kişiler, özellikle akşamüstü ve gecenin ilerleyen saatlerinde pazaryerine gelerek, para yapacağına inandığı her şeyi söküp götürmeye, sökerken de yıkıp dökmeye başladı.

Geçen pazar günü Eski Hal Binası’nda meydana gelen olayda, bir kişinin çatıdan düşerek yaralanması bile; ne hurda yağması yapanları korkutmuş, ne de malına sahip çıkması anlamında belediye yetkililerini harekete geçirmiş durumda.

Yaşanan bu olaylardan tedirgin olduklarını belirten pazaryeri esnafı, bu duruma el koyması için yetkilileri göreve çağırarak, “Daha dükkanlarımızı boşaltmak için 2 aylık süre var. Hem belediye bize yer gösterecekti. Bu halde burayı kapatıp gidemeyiz. Her gün artarak yaşanmaya başlayan yağma olayları bizi son derece tedirgin ediyor. Önce çocuklar geliyor, ufak tefek bir şeyler toplamaya başlıyorlar. Daha sonra birden ortalık kalabalıklaşıyor ve önlerine ne gelirse söküp koparmaya, koparıp yıkmaya başlıyorlar. Bu durum bizi can ve mal güvenliğimiz konusunda son derece endişelendiriyor.” diye konuştular.

Keşan Pazaryeri’nde geçen Pazar günü başlayan hurda hırsızlıklarında, Kasaplar Hali’nin bir tarafında bulunan demir aksamın tamamen alındığı ve bu nedenle ortalığın bir harabeyi andırdığı görülürken, bazı işyerlerinin galveniz kepenkleri söküldü, pazaryeri zemininde bulunan demir ızgaralar yerlerinden çıkarılarak götürüldü.