Ülke genelinde olduğu gibi Keşan’da da binlerce vatandaş Milli Piyango’nun Yılbaşı biletlerinden alıp 2014’e milyoner olma hayali ile girdi. Ancak büyük ikramiye bu yıl da Keşan’da satılan bir bilete isabet etmedi.

BİR GÜN MUTLAKA

Konuyla ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz piyango bileti satıcıları bu yılki çekilişte kendilerinin sattığı seri numaralarına yakın bir rakama önemli sayılabilecek büyüklükte bir ikramiye isabet etmediğini ifade ettiler. Talih Kuşu’nun bu yılbaşında sanki Keşan’ı teğet geçtiğini söyleyen bayiler, “Bir gün mutlaka Keşan’a da büyük ikramiye çıkacak. Bilet almayan, o heyecanı o umudu içinde yaşatmayan kazanamaz. Belki de bizim kısmetimiz önümüzdeki 9 Ocak çekişlinde” diye konuştular.

AMORTİ PARASI YERİNE YENİ BİLET

Bu arada, yılbaşı biletini kontrol eden ve amorti veya küçük miktarda para ikramiyesi kazanan vatandaşların elerlindeki biletleri değerlendirmek için daha çok seyyar bayileri tercih ettikleri gözleniyor.  Yılbaşı biletini veren vatandaşlar, amorti parasını almaktan çok,  Milli Piyango’nun önümüzdeki 9 Ocak’ta yapılacak çekişinde de şansını denemek istiyor ve biletini yeni bilet veya biletlerle değiştiriyor.