CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun bölgesel arabuluculuk değil, arabozuculuk yaptığını savundu. 

Geçen cumartesi günü Edirne’ye gelen CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, partisinin Edirne İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi. Sağlık Bakanlığı’na bağlı alt birimlerden T.C. yazısının kaldırılmasına ilişkin düzenlemeyi gündeme getiren Tamaylıgil, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun “söz konusu uygulamanın önceki Sağlık Bakanı Recep Akdağ döneminde ortaya çıktığı” şeklindeki sözlerini eleştirdi. Tamaylıgil, “Bu ne biçim çok sesliler korosudur. Bu ne biçim Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Bakanlar Kurulu zihniyetidir ki bir tepki gelince o ona atıyor, bu buna atıyor. Recep Tayyip Erdoğan ne diyor bakanlar için? Hangi bakanı doğru söylüyor?” dedi. 

Tamaylıgil, “Sayın Müezzinoğlu iki dönemdir milletvekili. Kendisi de Batı Trakya’dan gelmiş ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak için uzun bir süre mücadele ettiğini dile getiren arkadaşımız. Peki, Batı Trakya’da yaşayan Müslüman Türk azınlığın onlarca sorunu var. Sürekli gelip gidiyor. Sayın Bakan bugüne kadar kaç tanesi için karşılıklı görüşmelerde çözüm arayışının içinde oldu veya bakanlığından bugüne kadar T.C.’nin değiştirilmesi yönündeki bu eylemin uygulamaya geçişini sağlamak ötesinde hangi çalışmaları ortaya koydu? Dün kendisi İzmir’e gitmiş, CHP için ‘Sevsinler sizin Atatürkçülüğünüzü’ gibi bir cümle sarf etme gereği duymuş. Ben de şimdi soruyorum, Türkiye Cumhuriyeti’nde Talim ve Terbiye Kurulu üyeleri yayınlanacak kitapların dayanak ve içeriklerini düzenlerken çıkarttıkları yönetmelikte Atatürk ilke ve devrimlerinin dayanak olmasını ortadan kaldırırken veyahut Mustafa Kemal Atatürk’ün ulusal bayramlarda kutlama yapmak isteyen ve heykeline çelenk koymak isteyenlere yasak koyan ve izne tabi tutan düşüncenin var olduğu dönemde o düşünceyi ve iktidarı temsil eden yönetimin içinde olan Sayın Müezznoğlu, sen benim Atatürkçülüğümü seveceğine aynı topraklardan geldiğin Mustafa Kemal Atatürk’ün hemşehriliğine ve onun getirmiş olduğu Türkiye’deki aydınlığa bakarak yazıklar olsun senin Mustafa Kemal’le hemşehriliğine diyorum” diye konuştu. (İHA)

“NİYET ARABULUCULUK DEĞİL ARABOZUCULUK”
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nu da eleştiren Tamaylıgil, Davutoğlu’nun arabuluculuk değil, arabozuculuk yaptığını savundu. Tamaylıgil, “Düşünün ki AKP iktidarı zamanında sıfır sorunlu bölgesel ilişkiler denmişti ve bu ilişkiler içerisinde de önemli olan sağlıklı ve bölgesel barışın, kardeşliğin yaşandığı süreçti. Dün kendisi de dile getirmiş ‘Arabuluculukta başarılı olamadık’ diye. Çünkü niyet arabozuculuk olursa arabuluculukta başarılı olunmaz” dedi.