Keşan Ortopedik Engelliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Taner Aykut, dün yaptığı yazılı açıklama ile Keşan’da gündemi oluşturan ve kurumlar, odalar, sivil toplum kuruluşlarının da seferber olduğu  Keşan’a doğalgaz getirme ve abonelik sayılarının tamamlanması konusundaki çalışmaları desteklediklerini bildirdi.

SADECE FİZİKİ ENGELLİLER DÜŞNÜLMEMELİ

 “Desteğimizi düşüncelerimizle birleştirirsek engel gruplarını göz önünde bulundurursak fiziki durumları fiziki durumumuzdan dolayı soba yakma, odun kırma gibi sorunlardan doğalgaza ihtiyaç duyan ilk bireyler engellilerdir.” diyen Aykut, şöyle devam etti: “Sadece fiziki durumdaki engelliyi düşünmeliyim. Akciğer hastası, böbrek yetmezliği, astım hastası olan bireyler de bir engelli olarak görülmektedir. Onların da bir temiz havaya ihtiyacı olduğunu unutmayalım.

EN BÜYÜK DESTEĞİ KAYMAKAMIMIZDAN GÖRMEKTEYİZ

Günümüz şartlarında devletimiz engelli bireylerden emlak vergisi muafiyeti sunmakta olduğu gibi internet, telefon faturası, ulaşım ve belediyelerin de su faturalarında %50 muafiyet sağladığı gibi günümüzde doğalgaz aboneliğinde abone ücretlerinde engelli bireylere gerekli indirimin sağlanması konusunda kaymakamlığımıza valilikle görüşülmesi hususunda gerekli dilekçe müracaatımızı yapmış bulunmaktayız. Takipçisi olacağız. Bu konu ile ilgili en büyük desteği Keşan Kaymakamımızdan görmekteyiz.”

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Taner Aykut, açıklamasını şöyle tamamladı: “Tabii ki bunun sadece indirimle kalmayacağı gibi gerek abonman sayısının artışı ve tamamlanışı gerekse doğalgazın bir an önce başlatılmasına da sebep olacağına düşünerek müracaatımızın takipçisi olacağız.”