Makine Mühendisleri Odası Edirne Şubesi Keşan Temsilcisi ve geçtiğimiz dönemin MHP Keşan Belediye Meclis Üyesi Tanju Şapçı, Mustafa Kabakçılı’nın önceki gün yaptığı açıklamada kendisi hakkında yönettiği eleştirilere cevap verdi. Yapılması en kolay işin eleştiri getirmek ve muhalefet etmek olduğunu belirten Şapçı, “Sayın Kabakçılı biraz çalış da Keşan Belediye Meclisi’ne gel. Neler yapabileceğine bir bakalım ve hep beraber görelim. Şimdi sana davulun sesi uzaktan hoş geliyor” dedi.

GÜZEL İŞLERİ HEP BİRLİKTE YAPACAĞIZ

Kabakçılı’nın yapacak hiç biri işi olmadığını ve yaptığı zaman zaman yaptığı açıklamalarla insanları sen onu söyledin ondansın, sen bunu söyledin bundansın diye adlandırdığını söyleyen Şapçı, “Biz bu Keşan’da hep beraber yaşıyoruz. Güzel olan işleri hep birlikte yapacağız. Muhalefet tabi ki görevimiz ama iyi yapılan işlere iyi yapıldı diyeceğiz. Yapılan iyi işler için bunun burasını neden böyle yaptın demek lüksümüz yok” diye konuştu.

PARTİ GRUBUMU EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL ETTİM

Keşan Belediye Meclisi’nin geçmiş dönemleri de dâhil olmak üzere grubu adına en fazla eleştiri yapanın kendisi olduğunu zannettiğini de ifade eden Şapçı, şöyle konuştu: “Benim bu eleştirilerimde her zaman Keşan’ın menfaatleri ön planda olmuştur. Çünkü bizler hepimiz aynı şehirde yaşıyoruz. Bizlerin ne sol elimizi havaya kaldırmaya ne de marş söylemeye niyetimiz var. Bizler yıllardır çizgisinden sapmayan insanlarız. Doğru yapılan işlere de muhalefet etmek gibi, yanlış demek gibi, istememek gibi bir lüksümüz olamaz. Bizler sadece eleştirmek yerine paylaşarak bir şeylerin daha kolay olacağı kanısındayız. Her zaman yapılan yanlışlıkların karşısında durarak parti grubumu en iyi şekilde temsil ettiğime inanıyorum. Sayın Kabakçılı’nın da en yakın zamanda belediye meclisinde icraatlarını merakla bekliyorum. Muhalefet etmek en kolayıdır, önemli olan çözüm getirmektir.”

SEN NE YAPTIN?

Belediye meclisinde olduğu süre içinde hizmet ürettiklerini de kaydeden Şapçı, Kabakçılı’ya seslenerek açıklamasını şu sözlerle bitirdi: “Çalıştığım döneme ilişkin Keşan Belediye Meclisi tutanakları elimde mevcut ve bunları saklıyorum. Eğer çok arzu ediyorsan buyur gel arşivi çıkarıp sana vereyim. Eleştirmek kolay. Keşan’a kim ne verdi? Sen ne yaptın? Bizler en azından bir şeyler yapmaya çalıştık”