Keşan Tapu Müdürü Burhan Özsoy, Tapu ve Kadostro Genel Müdürlüğü’nün 166 kuruluş yıldönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, yılda 12 bin işlem yapıp, 20 bin vatandaşa hizmet verdiklerini söyledi.

TÜRKİYE’DE YILDA 7 MİLYON İŞLEM YAPILIYOR

Tapu ve  Kadastro Müdürlüğü’nün bir buçuk asırdan fazla bir zamandır halkın mutluluğu için çalıştığını, merkez ve taşrada 18 bine yakın personel ile 22 Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü, 957 Tapu Müdürlüğü, 81 Kadastro Müdürlüğü ile ülkemizin tüm il ve ilçelerinde birimi olduğunu ve Türkiye genelinde yılda ortalama 7 milyon işlem yapıp, 20 milyon vatandaşa hizmet verdiğini kaydeden Özsoy, 21 Mayıs 2013 Salı günü (bugün) teşkilatlarının kuruluşunun 166. yıldönümünü kutlayacaklarını bildirdi.

Keşan’da Keşan Tapu Müdürlüğü ve Edirne Kadastro  Müdürlüğü’ne bağlı Keşan Kadastro Birimi bulunduğunu, Keşan Tapu Müdürlüğü olarak 14 personel ile çalışarak yıllık 12 bin işlem hacmiyle 20 bin vatandaşımıza hizmet verdiklerini ifade eden Özsoy, açıklamasının devamında şu bilgileri verdi.

DAHA İYİYİ SUNMAK ADINA ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR 

Teşkilatımız son on yılda yürüttüğü projelerle teknolojiyi en iyi ve verimli şekilde vatandaşımızın hizmetine sunmuştur. Daha iyiyi sunmak adına da çalışmaları devam etmektedir. Keşan Kadastro Biriminde de 9 adet personel görevli olup vatandaşlarımızın aplikasyon, cins değişikliği, birleştirme işlemleri gibi talebe bağlı hizmetleri karşılanmakta ve ifraz, kamulaştırma, toplulaştırma projelerinin kontrollük işlemleri yapılmaktadır.

Keşan Tapu Müdürlüğümüzce hizmet sunumunun daha kaliteli ve güvenli olması adına 2013 yılı içerisinde gayrimenkul sahiplerinin T.C. kimlik numaralarının tamamının sisteme aktarılması hedeflenmiştir. Bizler de daire olarak bir taraftan vatandaşlarımızdan gelen  günlük işlemleri karşılamaya çalışıyor ve bir taraftan da TC kimlik bilgilerini sisteme aktarmaya gayret ediyoruz.

HİÇ İŞLEM GÖRMEYEN KAYITLAR VAR

2013 yılı başlarında %14 olan T.C. numarası girişleri arkadaşlarımızın fedakarca  ve yoğun bir şekilde çalışmaları sonucu  bugün itibarı ile % 60’lara ulaşmıştır .Bizim gayretimizle 2013 yılı sonu itibarı ile T.C. kimlik numarası girişlerinin tamamının girilmesi mümkün değildir. Tapulama-Kadastro geçtiğinden beri az da olsa kimlik bilgileri hatalı olan ve hiç işlem görmeyen kayıtlar bulunmaktadır.Bu da kimlik tespitlerini imkansız kılmaktadır.

İNTERNET ÜZERİNDEN TAŞINMAZ BİLGİLERİNE ULAŞILABİLİR

Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) Projesi kapsamında TKGM–TURKSAT işbirliği ile tapu bilgilerinin e–Devlet kapısından vatandaşlara sunulması çalışmaları sonuçlandırılmıştır. Bu hizmet kapsamında; e–Devlet şifresi, mobil imza veya elektronik imzaya sahip tüm vatandaşların www.turkiye.gov.tr adresinden kendilerine ait taşınmaz bilgilerine ulaşması imkanı sağlanmıştır. Bu hizmetten faydalanmak isteyen vatandaşlarımızın tapu müdürlüklerine başvuruda bulunarak T.C. Kimlik Bilgilerinin TAKBİS sistemine girişini sağlamaları gerekmektedir.

2/B’DE BEDELİNİ ÖDEYENLERİN TAPULARI DAĞITILIYOR

Müdürlüğümüz çalışma alanında bulunan 12 köyde 2/B parsellerinin Kadastro Müdürlüğü ve Tapu Müdürlüğünün çalışmaları sonucunda  tescilleri yapılmış ve bunlara ait hak sahiplerinden bedelini ödeyenlerin tapuları verilmeye başlanmıştır.

Yine 14 köy ve bir mahallemizde de toplulaştırma çalışmaları devam etmektedir.

Gündüzler köyümüzün toplulaştırma çalışmaları tamamlanmış olup önümüzdeki günlerde tapuları verilecektir. Boztepe ve Akçeşme köylerinde de kontrollük işlemleri Kadastro Birimince tamamlanmak üzere olup kontrollük işlemlerinin tamamlanmasından sonra Tapu Müdürlüğümüzce bu köylerin de tapuları verilecektir.”