HABER MERKEZİ

Tartışmalara neden olan tesisin inşaatı için gün sayılmaya başlandı.

Keşan’da nisan ayında 11 mahalleye yapılması planlanan semt sahası için çalışmalar başlamış, İspat Cami Mahallesi’ne yapılacak olan semt sahası için Çamlıkent mevki seçilmişti.

Mahalleli tarafından otopark olarak kullanılan alanda takip eden günlerde kazı çalışmaları başlatılırken, site sakinleri yer seçiminin hatalı olduğunu belirterek tepki göstermiş ve ardından çalışmalar durdurulmuştu.

Etrafında 12 blok ve 150’ye yakın konut bulunan alana yapılmak istenen semt sahasının, kendilerini rahatsız edeceğini ve başka bir yere inşa edilmesi gerektiğini belirten sakinlerin basın açıklaması yapmalarının ardından tartışmalar başlamış, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ile bazı Çamlıkent sakinleri arasında tartışmalar yaşanmıştı.

Konu hakkında Helvacıoğlu ise, mahalle için başka bir alanın olmadığını belirterek, “Göstersinler oraya yapalım. Projenin bitmişini görseydiler benden özür dileyeceklerdi. Şu anda buraya semt sahası yapmıyoruz, durduruyorum. 10 mahalleye saha yapacağız. Onların tepkisi üzerine değil; ama yapın diyenlerin de dilekçelerini bekliyorum derken, mahallelinin gürültü olacağına yönelik eleştirilerini de akşam kapalı olacak, 18.30’dan sonra çalışmayacak ve elektrik de olmayacak” demişti.

PROJEDE SAHANIN ETRAFINA, KAMELYALAR VE OTOPARK ALANLARI KONULDU

Aradan geçen belli bir sürenin ardından, Çamlıkent’e yapılacak sahanın proje çizimleri gün yüzüne çıkmaya başladı. Yine aynı yerde yapılacağı görülen spor tesisinin planında, sahanın etrafında kamelyalar ve otopark alanlarının da konulduğu da görüldü. Projeye göre; İspat Cami Mahallesi için Çamlıkent’ten başka bir yere kurulamayacağı anlaşılan semt sahası için Çamlıkent sakinleri tarafından nasıl karşılanacağı merak konusu olurken, inşaatın verilecek startı için Keşan Belediyesi'nden gelecek adım bekleniyor.