ÖDP Keşan Örgütü, 30 Mart yerel seçimlerinin startını dün, ÖDP Genel Başkanı Alper Taş’ın da katıldığı bir açık hava toplantısıyla verdi.

Saat 15.30 sıralarında başlayan ve Eski Gelibolu Caddesi üzerinde bulunan Uğur Mumcu Parkı’nda gerçekleştirilen toplantıya, ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, Keşan İlçe Başkanı Hasan Karagöz, Keşan İl Genel Meclisi adayları Ramazan Bozkurt, Ahmet Ateş, yönetim kurulu üyeleri, partililer ve vatandaşlar katıldı.

KARAGÖZ: TAM 12 YILDIR BAŞIMIZDA AKP DENEN BİR CEBERRUT VAR

Toplantının açış konuşmasını yapan Karagöz, bu toplantı ile 30 Mart yerel seçimlerinin startını verdiklerini belirtti.  Karagöz, bu yerel seçimlerde belediye başkanlığı ve belediye meclisi için aday çıkarmama kararı aldıklarını, sadece il genel meclisi seçimine 2 aday ile katıldıklarını belirterek, Tam 12 yıldır başımızda AKP denen bir ceberrut var. Bu rüşvetçileri ülkenin başından göndermek herkesin görevidir diye düşünüyoruz. Ancak şöyle bir yanlışın da içine düşmemek gerekiyor, Bu ülkeyi 12 yıl birlikte yönettiler, ne yaptılarsa birlikte yaptılar. Başbakan bugün mağdurları oynuyor. Bir dizi yolsuzlukların olduğunu söylüyor ancak 30 Mart’tan sonra yolsuzlukların üzerine gideceğini söylüyor. Bu suçluyu gizlemek anlamına gelir.” Konuşmasının devamında Gezi olaylarından ve 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonundan söz eden Karagöz, Gezi direnişi sırasında 8 can alındığına, daha önce de birçok operasyon yöneten polis ve savcıların ödüllendirildiğine ancak,  17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonun başlamasıyla birlikte aynı savcı ve polislerin yerlerinden sürüldüğüne değindi.

TAŞ: ÜLKENİN İSTİKBALİ BAŞBAKANIN GELECEĞİNE BAĞLI DEĞİL

Karagöz, daha sonra ÖDP Genel Başkanı Alper Taş’ı tanıtarak sözü ona bıraktı. Türkiye tarihinde önümüzdeki 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimler kadar önem taşıyan bir seçim olmadığına dikkat çekerek sözlerine başlayan Taş, Gezi direnişinin ve 17 Aralık’ta ortaya çıkan yolsuzluk ve rüşvet olaylarının AKP hükümetinin sonunu hazırladığını kaydetti. “Gezi direnişine kadar bu ülkenin gündemini Başbakan Erdoğan belirliyordu” diyen Taş, sözlerine şöyle devam etti: Gezi direnişinden sonra gündemi halk belirlemeye başladı. Ülkenin istikbali Başbakan’ın geleceğine bağlı değil

BİZ VARSAK KİMSE ÇALAMAZ

ÖDP’ nin 30 Mart yerel seçimlerinde “Bir Fikrimiz Var” sloganını kullandığını ve bununla 1979 yılında belediyecilik anlamında Fatsa’da, 2013 Haziran’ında da Gezi direnişiyle ortaya çıkan fikirleri öngördüklerini ifade eden Taş, yerel yönetime geldiklerinde, doğrudan demokrasi, katılımcı bir bütçe, geri çağırma hakkı ve doğa ile barışık bir belediyecilik anlayışı ile hizmet vereceklerini kaydetti.  Taş, bu seçimlerde Keşan’da yönetmeye değil denetlemeye aday olduklarını da belirterek, “Biz Keşan’da belediye başkanlığına ve belediye meclisine aday göstermedik. İl Genel meclisine aday gösterdik. Seçtiklerinizin denetlenmesini istiyorsanız bu arkadaşlarımıza oy verin Bunlar varsa kimse çalamaz. 30 Mart yerel seçimlerinden sonra Keşan’da da belediyeyi yakın takibe alacağız” diye konuştu.

Taş, konuşmasının ardından, Hasan Karagöz, Ramazan Bozkurt ve Ahmet Ateş ile fotoğraf çektirerek kendisini dinleyen herkese teşekkür etti.