Mecidiye Belediye Başkanı Recep Çınar, dün Keşan Hükümet Konağı önünde gazetecilere yaptığı açıklamada yaz sezonu ile ilgili olarak çalışmalara başladıklarını ancak bir haftadır etkili olan lodosun bu çalışmaları olumsuz etkilediğini söyledi.

Bu yıl Mecidiye sahilinde yaz sezonunun 15 Haziran’da başlamasını tahmin ettiklerini belirten Çınar, “Biz belediye olarak bu tarihe kadar her türlü hazırlığı ve temizliği yapmış oluruz. Bu konuda hiç kimsenin en ufak bir kuşkusu ya da endişesi olmasın” diye konuştu.

TAŞ OCAKLARI NEDENİYLE HER YER TOZ ALTINDA

Açıklamasında Mecidiye’nin diğer sorunları hakkında da bilgi veren Çınar, taş ocaklarından kaynaklanan sıkıntının her geçen gün artmakta olduğunu ve bu yönde yaptıkları tüm girişimlerden hiçbir sonuç alamadıklarını ifade etti. Çınar, taşocaklarındaki çalışmalar nedeniyle hem belde merkezinin hem de Mecidiye sahilinin toz altında kaldığını da kaydetti. Çınar, Mecidiye sahilinin yasak bölge olmaktan çıkarılması için her platformda girişimde bulunduklarını hatta en son olarak Sağlık Bakanı Mehmet Müzezzinoğlu’na bu konuyu bir kez daha ilettiklerini de bildirdi.

BU YIL DA SEZON ZAYIF GEÇER

Ramazan ayının bu yıl da Temmuz ayına denk gelmesi nedeniyle bu sene de yaz sezonundan büyük beklentiler içine girmediklerini de söyleyen Çınar, “Ramazan ayının yaz sezonuna denk gelmesi bizi her bakımdan olumsuz etkiler ve etkilemiştir.” Dedi.

ERİKLİ SAHİLİ GELİŞTİRME KOOPERATİFİ NE YAPMAK İSTİYOR?

 Erikli sahilinde biriken evsel atıkların yine Mecidiye sahilinde bulunan ve Maliye Evleri olarak bilenen yere atılmak istendiğini ve bunu bizzat tespit ettiklerini belirterek sözlerine devam eden Çınar,Çöpleri atıp, dağıtmaya çalışan operatörle konuştum. Bana Erikli Sahili Geliştirme Kooperatifi adına çalıştığını söyledi. Kooperatifin ortaya koyduğu bu davranışlar doğru değil. Ne yapmak istediklerini pek anlamış değiliz. Ayrıca böyle bir tutum bizim kooperatif ile ortak geliştirmeye çalıştığımız projeleri de bir daha düşünmemize neden olur ve bunları tehlikeye sokar. Bunun böyle bilinmesini isteriz” şeklinde konuştu.