SONGÜL KONAR

“İNSANLAR, 2019 YILINDA SİGARA BIRAKARAK KENDİLERİNİ ÖDÜLLENDİRMELİLER”

Sigara bırakma konusunda insanların bilinçlenmeye başladığını belirten Taş, “İnsanlar, 2019 yılında sigara bırakarak kendilerini ödüllendirmeliler. Sigara bırakmak kendimize, ailemize, çocuklarımıza ve çevremize karşı yapmış olduğumuz büyük bir hizmettir. Kendi sağlığımızla birlikte onların sağlığını da koruyarak ve çevreyi kirletmeyerek, topluma en iyi hizmeti yapmış oluruz. İnsanlar sigara konusunda bilinçlendi ve son dönemde tüketimin azaldığını görmekteyiz. İnşallah, 2019 yılında sigara tüketim daha da düşmesini temenni ediyorum.” dedi.

“SİGARA KONUSUNDA, KEŞAN’DA İLGİLİ BİRİMLER GEREKLİ ÇALIŞMALAR YAPIYORLAR”

Ragıp Taş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gençler, bazen duygularının esiri olup sigara gibi kötü alışkanlıklara kolayca kayabiliyorlar. Gençlerimizi sigara yerine, kültürel faaliyetler ya da spora gibi meşgul edebilecek aktiviteler yönlendirmemiz lazım. Sigaranın faydasının olmadığını biliyorlar ama ortamda kullanan varsa, onlarda yöneliyorlar. Sigara konusunda, Keşan’da ilgili birimler gerekli çalışmalar yapıyorlar. Bizim gençlerimize önerimiz, sağlıklı ve iyi bir gelecek için sigara içmesinler, içenlerde biran önce bıraksınlar.”

“KAPALI ALANDA SİGARA İÇENE DE, MEKÂN SAHİBİNE DE CEZASI VAR”

Kapalı alanlarda sigara içilmemesi konusunda uyarılarda bulunan Taş sözlerini şöyle tamamladı: “Kapalı alanlarda sigara içilmemesi için düzenlemeler yapıldı ve cezai yaptırımları var. Kapalı alanda sigara içene de, mekân sahibine de cezası var. Ayrıca, Yeşilay’ın internet üzerinde ‘yeşil nokta’ diye bir uyarı sistemi var. Herkes telefonlarına o programı indirip, kapalı alanda sigara içenleri şikâyet edebilirsiniz. Denetmenler kısa sürede gelip, gerekli cezai yaptırımı uygulayabilirler. Bu sistemde şikâyet edenin kimliği de gizli kalıyor. Kısacası, kapalı alanda sigara içenler daha dikkatli olmaları gerekiyor. Burada amaç, içilmemesini sağlamaktır.”