TBB (Türkiye Barolar Birliği) Başkanı Metin Feyzioğlu, dün Edirne’de katıldığı bir dizi programın ardından Keşan’a geldi.

Saat 13.30 sıralarında, beraberinde Edirne Baro Başkanı Özgür Yıldırım tarafından Troya Restaurant’a gelen Fevzioğlu, burada Edirne Barosu Keşan Temsilcisi Atalay Tutal ile avukatlar tarafından karşılandı. Metin Feyzioğlu, Troya Restaurant’ta yenen öğle yemeğinin ardından Adalet Sarayı’na geçerek, Keşan Cumhuriyet Başsavcısı Evren Akbey’i makamında ziyaret etti. Yaklaşık 40 dakika süren görüşme sonrası Feyzioğlu tarafından Akbey’e plaket takdim edildi.

Metin Feyzioğlu, ziyaret sonrası Adalet Sarayı önünde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Avukatlar ile savcı ve hâkimlerin Keşan Adalet Sarayı’na girişlerinde yaşanan sıkıntısıyla ilgili yöneltilen soruyu yanıtlayan Feyzioğlu, “Ufak dokunuşlarla bu çözülecek. Biz meslektaşları olarak konuştuk. Şimdi turnikemiz takılacak. Avukatların girişleri turnikeden sağlanacak. Hiçbir sıkıntı yaşanmadan bu işin çözüleceğine inanıyoruz. Sonuç olarak biz kavga ederek değil konuşarak, ortak akılla çözüme ulaşmak durumundayız. Uygulamanın kimseyi taciz etmeden, rahatsız etmeden yürüyeceğine inanıyoruz. Eğer öyle olmazsa tekrar konuşuruz. Memleketin bunca ciddi sorunu varken böyle bir konuda sorun üretip, enerjimizi bu soruna harcamak yerine, avukat, hâkim, savcı eşitliğini gözeten bir makul uygulamada birleşeceğini düşünüyoruz. Başsavcımızı da bizimle aynı şekilde düşündüğünü gördük. Yarın turnikemiz geliyor. Turnike de geldiğinde, avukat kimliği zaten Türkiye’nin en güvenilir kimliği, elektronik bir sistemle çalışıyor, avukatlarımız buradan güvenle geçecekler. Diğer büyük adliyelerde uygulanan sistemin bir benzerini buraya kuruyoruz.” dedi.

ADALET SARAYI İYİ PLANLANMIŞ

Metin Feyzioğlu, bu ayın başında hizmet vermeye başlayan Keşan Adalet Sarayı binasını çok beğendiğini dile getirerek, şunları söyledi: “Adalet sarayı gayet güzel. İhtiyacı karşılayacak büyüklükte. Türkiye’de adliyelerde en büyük sorun 7-8 sene sonrasının düşünülmeden plan yapılması. Ama burada iyi bir planlama yapılmış. Avukat arkadaşlarımız daha iyi biliyorlar. Onlardan da bir şikâyet almadım. Ayrıca belediyenin yolları yapmasını da diliyoruz.” Feyzioğlu, Keşan Adalet Sarayı önünde avukatlar ve yol yapımında çalışan işçilerle hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra Keşan Belediyesi’ne geçti.

KEŞAN BELEDİYESİ ZİYARETİ

Burada, Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Belediye Başkan Vekili İbrahim Dinç, Belediye Başkan yardımcıları Salim Şevik, Cengizhan Aktan, Belediye Meclisi üyeleri; Ercan Ersoylu, Nilüfer Erk Oğuz ve Belediye Hukuk İşleri Müdürü Avukat Bengü Başar Arat tarafından karşılanan Metin Feyzioğlu, makam odasında ağırlandı.

Ziyaret nedeniyle teşekkür eden Özcan, “Sayın Feyzioğlu’nu Keşan Belediyesi’nde ağırlamaktan dolayı mutluyuz. Tek dileğim hukukun üstünlüğünün ülkemizde hakim olması. Bunun için uğraş veriyorsunuz. Hukukun olmadığı yerde demokrasi olmaz, demokrasinin olmadığı yerde de huzur ve ekonomi olmaz. Herkesin bunu idrak etmesi gerekir. Olgunlaşmış demokrasilerde hukukun üstünlüğü temel prensiptir.” dedi.

Feyzioğlu da Keşan ziyareti ile ilgili şunları söyledi: “Edirne ve Keşan bizim için özel bir yer. Keşan’ın Mehmet Başkan nedeniyle bizde ayrı bir yeri var.  Buraya her geldiğimizde inanılmaz bir sevgi ile karşılanıyoruz. Ayaklarımız ayrılırken gitmek istemiyor, geleceğimiz zaman da koşarak geliyoruz. Çünkü burası güler yüzlü, iyilik dolu, Türkiye’yi sırtlamış insanların diyarı. Edirne Baro Başkanımızla Keşan’da yapmamız gereken ziyaretler vardı ve onları yaptık. Başsavcımız ve avukat arkadaşlarla sohbet ettik ve  sorunlarımızı paylaştık. Biraz da ülke dedikodusu yaptık. Malum bu aralar 2 kişi bir araya geldiğinde , sorularını birbirine soruyor. Keşan ziyaretimizin ardından Tekirdağ’a gidip orada bir toplantıya katılacağız. Keşan Belediyesi’ne de dostumuz, Başkanımızı görmeye geldik.”

Feyzioğlu, konuşmasının ardından Keşan Belediyesi’ne aralarında Belediye Meclis Üyesi Nurgül Yıldırım ve Başkan Mehmet Özcan’ın Eşi Şengül Özcan’la birlikte gelen bir grup CHP’li kadınla bir süre sohbet etti ve fotoğraf çektirdi.  

Metin Feyzioğlu’nun Keşan Belediyesi ziyaretinde, Adliye Sarayı yakınlarında belediye tarafından yapılacak yerlerde baroya yer verilmesiyle ilgili de görüşmeler gerçekleştirildiği belirtildi.

Feyzioğlu, belediyeden ayrılırken CHP Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli ile de kısa bir süre görüştü.

Hem belediye girişinde hem de çıkışında vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşan Feyzioğlu, ziyaretin ardından Tekirdağ’a gitmek üzere Keşan’dan ayrıldı.