Polisin, çöp ihalesine fesat karıştırmak ve yolsuzluk iddiasıyla Tekirdağ Belediyesi’ne yaptığı operasyonda adliyeye sevk edilen 2 belediye başkan yardımcısı, 3 belediye çalışanı ve 7 şirket görevlisi tutuklanarak cezaevine konuldu. 

Edinilen bilgiye göre Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şehir içi temizlik ihalesine fesat karıştırıldığı iddiasıyla sürdürülen soruşturma kapsamında, Trakya Tem isimli temizlik şirketine baskın yapmış, 2 şirket ortağı ve 18 çalışanını gözaltına almıştı.
Polis, bu baskından bir gün sonra Tekirdağ Belediyesi’ne operasyon yaparak Belediye başkan yardımcıları Eyüp Yiğiter, Haldun Güler, Mali İşler Sorumlusu Zeki Sezen, Temizlik İşleri Müdürü Hasan Çalı, Zabıta Amiri Tolga Vişne, belediye çalışanları Günnur Vişne, Erdem Çalı'yı gözaltına almıştı.
Emniyetteki ifadeleri tamamlanan 2 belediye başkan yardımcısı, 5 belediye çalışanı ve 9 şirket görevlisi Tekirdağ Adliyesi’ne sevk edildi.
Savcılık tarafından belediye çalışanı Tolga Vişne ve Erdem Çalı serbest bırakıldı. 14 kişi tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildi. 14 kişiden Orhan Çebi, Reşit Çebi isimli 2 kişi de mahkemece serbest bırakıldı.
Tekirdağ belediye başkan yardımcıları Eyüp Yiğiter, Haldun Güler, Mali İşler Sorumlusu Zeki Sezen, Temizlik İşleri Müdürü Hasan Çalı, Destek Hizmetleri Sorumlusu Günnur Vişne, Trakya Tem temizlik şirketi ortakları Salih Tekin, Süleyman Gül ve 5 temizlik şirketi çalışanı tutuklanarak Tekirdağ T Tipi Kapalı Cezaevi’ne konuldu.(İHA)