Temel ve Uçar’a göre, derneğe

üye olmayan “hamal”lık yapamaz…

 

“AK Parti’den paralarını alamadıklarını

iddia edenler hamal değil pazarcı” dediler,

ama, barikat taşımada çalıştıklarını doğruladılar

 

 

 

 

Gazetemizin 14 Aralık 2013 günü yayımlanan sayısında yer alan “Polis barikatlarının neden kaldırılmadığı anlaşıldı. Hamallar, AK Parti’den paralarını alamamış” başlıklı haberimiz üzerine  açıklama yapan Keşan Tüm Hamallar Derneği Başkanı Hüseyin Temel ve Keşan Çarşı Hamalları Derneği Başkan Yardımcısı Gökşen Uçar, sözkonusu kişilerin “hamal” olmadığını iddia etti, ancak, polis barikatlarının taşınmasında çalıştıklarını ve paralarını alamadıklarını doğruladı.

 

HAMMAL DEĞİL PAZARCILAR

Söz konusu haberde AK Parti Keşan İlçe Teşkilatı’ndan paralarını alamadıklarını söyleyenlerin, Keşan’da bulunan hiçbir hamal derneğine kayıtlı olmadıklarını ve bu kişilerin pazarcı olduklarını söyleyen Temel ve Uçar, “Bizler Keşan’da faaliyette bulunan resmi hamal dernekleri başkanları olarak hamal kelimesini sadece derneklerimizden birine üye olup aidatını ödeyen arkadaşlarımızın kullanmasını istiyoruz. Bizim de her üyemizin hamal kimlik kartı vardır. Her taşıma işini yapanın bizim mesleğimizin adını kullanarak hamalım demesine ve bu kelimeyi kullanarak açıklama yapmasına karşıyız” diye konuştu

TEMEL: PARANIN PEŞİNDEYSELER SİYASET ONLARIN NEYİNE?

Basına açıklama yapan bu kişilere tepki gösterdiklerini söyleyen Keşan Tüm Hamallar Derneği Başkanı Hüseyin Temel, açıklamayı yapanların olayı siyasallaştırdıklarını ileri sürerek “Bu kişiler yaptıkları açıklamada önce paralarını alamadıklarını söylemişler ama olayı da siyasallaştırarak diye sormuşlar. Onlara ne? Eğer paranın peşindeyseler siyaset onların neyine?” diye sordu.  Kısa bir süre içinde paraların ödeneceğini de söyleyen Temel,  “Belirli merciler bu konuda harekete geçti. Ancak bu açıklamayı yapanlar, beklemesini bilmeyen arkadaşlarımız. Çalışan işçinin hakkı hiçbir zaman kalmaz. Bu şekilde gazetelere açıklama vermelerine bir anlam veremiyoruz” dedi.

UÇAR: ÖZÜR DİLERİZ

Keşan Çarşı Hamalları Derneği Başkan Yardımcısı Gökşen Uçar da konuşmasında, gazetemizde yer alan açıklamayı yapanların hamal olmadıklarını, pazarcı olduklarını savundu. Uçar, “Böyle bir haber çıktığı için AK Parti teşkilatından da özür dileriz. Bu paralarını alamayan arkadaşların da sorunları en kısa süre içinde çözümlenecek. Bunu böyle bilmelerini istiyoruz” dedi.

TEMEL: BELDE VE KÖYLERİN KÖMÜRÜNÜ İNDİRİYORUZ

Keşan’da  hamallık yaparak yaşamını kazananların mevcut herhangi bir derneğe üye olduklarını ve çoğunun da hamal kimlik kartlarının bulunduğunu belirten Temel, şu an için Keşanlı hamallar olarak Keşan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından belde ve köylerde dağıtımı yapılan kömürlerin hamaliyesini yaptıklarını, bu iş için tercihini Keşan’dan ve her iki dernek üyelerinden yana kullanan tüm yetkililer ile bu işi almalarında emeği geçenlere çok teşekkür ettiklerini de söyledi.

Ancak, AK Parti mitingi için yapılan çalışmanın Keşan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile nasıl bir ilgisi bulunduğuna ilişkin bir açıklama yapmadı.