Temiz Keşan Derneği, dün, AK Parti Keşan İlçe Başkanlığına ziyarette bulundu.
Saat 10.00 sıralarında gerçekleşen ziyarette Temiz Keşan Derneği Başkanı Tolga Mercan ve yönetim kurulu üyelerini, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Ziyarette konuşan Tolga Mercan, AK Parti Keşan İlçe Teşkilatının Temiz Keşan Derneği’ne verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, “Biz Temiz Keşan Derneği olarak Keşan’ı düşünen bir ekibiz. Bizim yaptıklarımız hava kirliliği ile alakalıdır. Siyasetle bir alakası yoktur. Biz de buraya siyasetle ilgili değil, Keşan’a verdiği destekten dolayı kendilerine teşekkür etmeye geldik. Öte yandan çok hızlı bir şekilde ilerleyen bir derneğiz. Şuan Edirne’nin en büyük 2. STK’sıyız. Her geçen gün Keşan’da toplum bilinci gelişmekte. İnsanlar, artık kendisinin çocuğunun zehirlenmesine, sağlıksız olmasına izin vermek istemiyor.  ‘İyi ki bu derneği kurdunuz. İlerleyin’ diye bizi teşvik ediyorlar. Edirne’ye girecek olan kömürlerin kriterlerini çıkardık. Kriterleri tutan doğalgaz ve bazı yerel kömürler de var. Biz istiyoruz ki önce yerel kömürler kullanılsın”  diye konuştu.
BELEDİYENİN DENETİMLERİNİ ARTTIRMASINI BEKLİYORUZ
Kriterleri tutmayan hiçbir kömürün yakılmasını istemediklerini söyleyen Mercan, “Bu konu ile ilgili Keşan Belediyesi’nin yapmış olduğu denetimler devam ediyor. Fakat Yenimuhacir köy yolu üzerinden içeriye birçok kamyonun girdiğine şahit oluyoruz.  Bununla ilgili de çok fazla şikâyet geliyor. Bundan sonraki dönemlerde belediyenin denetimlerini arttırmasını bekliyoruz. Biz dernek olarak da diğer STK’lardan destek alarak Keşan’da yakılan kömürlerin kontrollerini yerinde yaptırmak istiyoruz. Temiz bir çevre istiyoruz. Anayasanın bize vermiş olduğu temiz bir çevrede yaşam hakkımızı sonuna kadar kullanmak istiyoruz ”  şeklinde konuştu.
Tolga Mercan, konuşmasının ardından, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık’a derneğe göstermiş olduğu katkıdan dolayı bir plaket verdi.
HEPİMİZİN ORTAK AMACI YAŞANABİLİR TEMİZ BİR KEŞAN
Sonrasında söz alan Hüseyin Boyalık, “Öncelikle Tolga Mercan ve Temiz Keşan Derneği yönetimine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederim. Sayın Başkanım, bu kadar işinizin arasında Keşan’ın hava kirliliğinden dolayı böyle bir derneğin başında olmanızdan çok memnunuz. Hepimizin ortak amacı yaşanabilir temiz bir Keşan. Bu kirlilikten dolayı Keşan önümüzdeki günlerde çeşitli hastalıklarla karşı karşıya kalacaktır. Daha önce bu hastalıkları İlçe Sağlık Müdürlüğümüz rakamlarla açıklamıştı.  Bunun dışında kriterlere çok fazla uyulduğunu görmüyoruz. İthal kömürün fiyatı belli. Yerli kömürün fiyatı belli. Ama Keşan’da 380-400 liraya kömür satılıyor. Bunların ithal kömür olmasına imkan yok. Çünkü ithal kömürün fiyatı her yerde belli. Farklı fiyatlarla satılması mümkün değil. Demek ki bizim burada karışık kömür satılıyor. Burada Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nün büyük bir eksisi var. Satış izni verirken, bu kömürlerin gerçek analizlerini almıyor. Burada kömürü tahlil laboratuarı olmadığı için maalesef bu kışta Keşan’da kötü bir durumla karşılaşacağız gibi görünüyor. Doğalgaz bizi rahatlatacaktır. Hangi oda da oturmak istersen doğalgazını yakıp oturabilirsin. Ama kömürde böyle bir avantajımız yok. Bizim kalorifer yakıcılarımızda son derece duyarsız. Gereksiz bir kömür kullanımı olduğu içinde Keşan’da böyle bir sıkıntı yaşanıyor. İyi kömür, kaliteli kömür Keşan’ın bütün derdini çözer. Keşan hepimizin. Bunu Siyasi bir amaç gözetmeden söylüyorum. Belediye çevre şartlarını düzenlerse, sokakları, kaldırımları düzgün yaparsa Keşan esnafı da Keşan halkı da mutlu olur.” dedi.
Ziyaret sohbet şeklinde devam etti.