HABER MERKEZİ

Keşan Belediyesi’nin Temizlik İşleri Müdürlüğü binasında, sabah saatlerinde toplanan işçiler, maaşlarını 3 aydan bu yana alamadıklarından ötürü işe çıkmayacaklarını yetkililere ilettiler.

Müdürlük bünyesinde çalışan yaklaşık 65 ya da 70 işçi ve çöp araçları sabah saatlerinde Keşan’da çöp toplamaya çıkmadılar. 

Öğle saatlerinde, 1 araç şehir merkezinde belli noktalarda çöpleri toplarken; yaklaşık 5 ya da 10 işçi de şehrin sokaklarını süpürmek için çıktılar. Müdürlük bünyesindeki diğer araçlar ve işçiler, uzun bir süre hizmet vermedi.

Maaşlarını alamadıklarından ötürü mağdur olduklarını belirten bazı işçiler, “Bizler 3 aydır maaşlarımızı alamıyoruz. Maaşlarımızı alamadığımızdan ötürü ekonomik sıkıntılar yaşıyoruz. Bizlerin maaş alamadan geçinmesi mümkün değildir. Herkes yaptığı işin karşılığını alması gerekiyor. Yetkililer bizlere şubat ayının ortasından 1 maaş verileceğini ancak geriye kalan alacaklarımızın da mart ayında ödeneceğini ifade ediyorlar. Bizler haklarımızın ve maaşlarımızın biran önce verilmesini istiyoruz. Maaşlarımız düzenli yatmadığından ötürü esnafa ve kredi kartlarına borçlandık. Biz maaşlarımızın düzenli olarak yatırılmasını istiyoruz. Maaşlarımız düzenli yatmış olsa bizlerin işten yana herhangi bir sıkıntı yoktur. Keşan halkının da bizleri anlayışla karşılayacağına inanıyoruz.” dedi.

Keşan’da temizlik işinde çalışan işçilerinin çöpleri toplamaması ise, en çok karton toplayanlara yaradığı görüldü. Karton toplayıcılar, çöplerde biriken kartonları alarak, konteynırların yanından ayrıldılar.

Öte yandan Keşan Belediye Başkan Yardımcılarının maaşlarının 12 bin liraya varan maaş alması ve bazı işçilerin astronomik mesai ücretleri alırken; Keşan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde bulunan işçiler 3 aydır maaşlarını alamaması dikkat çekti.