Teog okul puanı hesaplama nasıl yapılır?

Tüm sekizinci sınıf öğrencilerini ilgilendiren ve internet üzerinden online olarak teog okul puanı hesaplama yaparak teog puanınızı öğrenebilirsiniz. Teog sınavları iki dönem altı ders olmak üzere toplam on iki dersten sınava girilir. Her dersten 20 soru olmak üzere toplam 120 soru sorulur. Sınav tarihleri arasında teog sınavına giremeyen öğrenciler için mazeret sınavı yapılır.

Teog puan hesaplaması nasıl yapılır?

·        Öğrencinin tüm derslerden aldığı puanların aritmetik ortalaması haftalık ders saati sayısı ile çarpılır ve ağırlıklı yılsonu puanları hesaplanır.

·        Bu puanların toplamının haftalık ders saati toplamına bölünmesiyle yılsonu başarı puanı elde edilir.

·        Puanlama 100 üzerinden yapılır.

·        Ortak sınavlardan alınan puanlar, sekizinci sınıfın yılsonu başarı puanı hesaplanmasında kullanılır.

Teog sınavı, tüm sekizinci sınıf öğrencilerini yakından ilgilendiren ve hangi liselerde okuyacaklarını belirledikleri en önemli sınavlardan biridir. Bu yüzden sınavdan alacakları puanlar, yep puanları, ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı öğrencilerin istedikleri liselerde okumaları için çok önemlidir. Teog puanı 700 puan üzerinden, yerleştirmeye esas puan ise 500 puan üzerinden yapılır. Teog sınavında önemli olan yerleştirmeye esas puandır. Kaynak: www.teogpuanhesaplama.net