SONGÜL KONAR

Ramazan ayının manevi yönden önemine dikkat çeken Yiğit, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Müftülük olarak yapılacak olan çalışmalardan da bahsetti.

Keşan İlçe Müftülüğü olarak kadınlara yönelik mukabele programının ‘zoom’ uygulaması üzerinden devam edeceğini kaydeden Yiğit, müftülüğün sosyal medya hesapları üzerinden de din hizmetlerine devam edeceklerini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığının son aldığı karar doğrultusunda teravih namazlarının camilerde kılınmayacağını belirten Müftü Yiğit, Başkanlığın bu sene Ramazan temasını ‘Şifa Ayı Ramazan’ olarak belirlediğini ifade ederek şunları söyledi: “2021 yılı ramazan ayı 12 Nisan salı günü başlıyor.  12 Nisan akşamı ilk teravih namazını kılacağız ve ilk sahura kalkacağız. Sayın Diyanet İşleri Başkanımız yaptığı açıklamada;  bu yıl salgın hastalık dolayısıyla teravih namazlarını camilerde değil evlerimizde kılacağımızı açıkladı. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz yıl Ramazan ayında camilerimiz tamamen kapalıydı. Bu yıl açık. Tabi ki bu salgın hastalık dolayısıyla akşamları saat 21.00’de kısıtlama başlıyor.  Bizim yatsı ezanlarımız, Ramazan’ın ilk akşam 21.22’de okunacak ve saat 22.00’ye kadar devam edecek. Bu nedenle teravih namazları kısıtlama zamanına denk geliyor. Ayrıca Cumartesi ve Pazar günleri yine kısıtlama devam ediyor. Teravih namazı yatsı namazıyla beraber kılındığında camide bir saat kalmak gerekiyor. Koronavirüs vakaları devam ettiği için sağlık yönünden sıkıntı olacağından dolayı Diyanet İşleri Başkanlığımız böyle bir karar aldı. Vatandaşımıza kamuoyuna bunu duyuyoruz. Bu nedenle vatandaşlarımız teravih namazlarını evinde çocuklarıyla kılabilirler.”

“SOSYAL MEDYA HESABIMIZDAN DİN HİZMETLERİNE İNŞALLAH DEVAM EDECEĞİZ”

 Ramazan ayının Kur’an ve rahmet ayı olduğunu belirten Yiğit: “Keşan İlçe Müftülüğü olarak Ramazan ayı boyunca bütün camilerimizde inşallah Kur’an okuyacağız. Hocalarımız mukabele okuyacaklar. Bazı camilerimizde sabah namazından önce, bazı camilerimizde de öğle ya da ikindi namazından önce Kur’an okuyacağız. Keşan İki Minareli Çarşı Caminde her gün öğleden önce mukabele okuyacağız. Merkezi yayından da bunu Keşan ilçesine inşallah duyuracağız. Sohbetlerimizi de biz yine merkezi yayından ikindi namazından önce yapacağız. Keşan İlçe Müftülüğü sosyal medya hesabımızdan din hizmetlerine inşallah devam edeceğiz” dedi.

“MÜMKÜN OLDUĞU KADAR TOPLU MEKÂNLARDA UZUN SÜRELİ KALMIYORUZ”

Koranavirüs salgının bitmesi için hep birlikte dua etmemiz ve tedbir almamız gerektiğini vurgulayan Mehmet Yiğit: “Çünkü dinimizde sağlık çok önemli. Sağlığa rabbimiz değer vermiş, Peygamber efendimiz (S.A.V.) sağlığımızı korumamızla ilgili bizlere nasihatlerde bulunmuştur. İnsanoğlu sağlıklı olursa ibadetlerini daha rahat yapabilir. Önemli olan öncelikle sağlığımızı korumak. Bu süreçte yine temizlik kurallarına dikkat edeceğiz. Maske mesafe kurallarına zaten bütün camilerimizde uyuyoruz. Şu ana kadar elhamdülillah camilerimizden kaynaklanan herhangi bir vaka söz konusu olmadı. Çünkü her camimizde işaretler yaptık. Vatandaşlarımızın mesafeli şekilde saflarını tutuyorlar. Cuma namazında yine aynı şekilde hemen hutbeyi okuduktan sonra vatandaşlarımız 2 rekât farzını kalıp duasını yapıp 4 rekât sünnetini kılıyor ve hemen camilerden ayrılıyorlar. Mümkün olduğu kadar toplu mekânlarda uzun süreli kalmıyoruz” şeklinde konuştu.

“KUR’AN RUHLARA ŞİFA GÖNÜLLERE ŞİFADIR VE RAMAZAN AYINDA BOL BOL OKUNUR”

Ramazan ayı boyunca müftülük tarafından verilecek din hizmetlerinde bahseden Yiğit, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Mübarek Ramazan ayı dolayısıyla yine Kur’anlarımızı okuyalım. Dijital yayınlardan, sosyal medyadan Keşan İlçe Müftülüğü olarak Aile Dini Rehberlik büromuz var. Orada bayan hocalarımız ‘Zoom’ programı üzerinden mukabeleye dün itibari başladı. İnşallah bayanlara yönelik hizmetlerimiz oradan devam edecek. Erkeklere yönelikte yine Keşan İlçe Müftülüğü Sosyal Medya hesaplarımızdan Ramazan hizmetlerimize devam edeceğiz. Vatandaşlarımız tabii özellikle Ramazan ayında biraz daha hayri hizmetlere önem veriyor. Bilhassa mübarek Ramazan ayı dolayısıyla zekât ibadeti bu dönemde daha çok veriliyor. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yine Türkiye Diyanet Vakfı aracılık ederek vatandaşımızın vereceği hayır hizmetlerini vatandaşlarımıza ulaştıracak.  Keşan İlçe Müftülüğü Türkiye Diyanet Vakfı olarak hesaplarımız belli, vatandaşlarımız bize geçtiğimiz yıllarda zekâtlarını fitrelerini verdiler. Bizde, Keşan’daki fakirlerimize, öğrencilerimize bunu ulaştırdık. Aracı olduk inşallah yine bu şekilde hizmetlerimize devam edeceğiz. Bütün kardeşlerimizin ramazan ayını şimdiden tebrik ediyorum. Allah Teâlâ inşallah rahmet ayı, bereket, ayı, yardımlaşmayı olan bu ayda güzel hizmetler yapabilmeyi hepimize nasip eylesin. Herkese hayırlı ramazanlar diliyorum. Bu sene Diyanet İşleri Başkanlığımız Ramazan temasını ‘Şifa Ayı Ramazan’ olarak belirledi. Kur’an ruhlara şifa gönüllere şifadır ve Ramazan ayında bol bol okunur. İnşallah bizde okuyacağız. Ayrıca hastalıkla ilgili Diyanet TV’de, radyolarda ve sosyal medya hesaplarından konuyla ilgili Ramazan Ayı Şifa ve Şifa Ramazan Ayı konularını işleyecekler. Bizler de Keşan İlçe Müftülüğü olarak bu konulara değineceğiz.”