İzmir Alaybey Tersanesi’ndeki kazada denize indirilirken yan yatan "TCG Değirmendere" römorköründe şehit olan erlerden er Mert Paşalı (21), memleketi Gelibolu’da son yolculuğuna uğurlandı.

Sabah saatlerinde Gelibolu Askeri Hastanesi morgundan alınan şehit erin cenazesi, son kez Yazıcızade Mahallesi Mevlevihane Sokak’daki baba ocağına getirildi. Burada yapılan duanın ardından şehit er Mert Paşalı’nın cenazesi Gazi Süleyman Paşa Camii’ne götürüldü. Ağabey Serhat Paşalı, cenaze arabasına binip tören boyunca şehit kardeşinin tabutuna sarıldı. Anne İlknur Paşalı ve baba Memduh Paşalı ise cenaze arabasının ardından gözyaşlarıyla yürüdü.

Gazi Süleyman Paşa Camii’nde, baba Memduh Paşalı taziyeleri kabul etti. Cenaze törenine Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanı, Başbakan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milli Savunma Bakanı ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yanı sıra bu sabah görevinden istifa eden İçişleri Bakanı Muammer Güler de çelenk gönderdi.

Daha sonra cenazenin götürüldüğü Gazi Süleymanpaşa Camisi'nde öğle vakti kılınan cenaze namazına, şehidin ailesi ve yakınları ile Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, AK Parti Çanakkale milletvekilleri Mehmet Daniş ve İsmail Kaşdemir, CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, Gelibolu Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aydın Şirin, Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, 18. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Gürgen diğer sivil ve askeri yetkililerle vatandaşlar katıldı.

Cenaze, İl Müftüsü İbrahim Öcüt'ün kıldırdığı cenaze namazının ardından düzenlenen askeri törenle top arabasına konularak götürüldüğü Gelibolu Askeri Şehitliği'nde defnedildi.

Şehit erin cenazesinin taşınması sırasında, Serhat Paşalı kardeşini yine bırakmadı. Acılı ağabey, top arabasına binerek mezarlığa kadar kardeşinin tabutuyla birlikte gitti. Şehit erin naaşı, burada gözyaşları içinde toprağa verildi. Terhisine 40 gün kala şehit olan Mert Paşalı'nın uzman çavuş olarak Türk Silahlı Kuvvetlerinde kalmak istediği, 40 gün sonra tezkeresini aldıktan sonra şubat ayında uzmanlık sınavına girmeye hazırlandığı öğrenildi. 

İzmir Tersanesi'nde 23 Aralık'ta bakım ve onarım çalışmaları sonrası havuzdan denize indirildiği sırada yan yatan "TCG Değirmendere" römorköründe 10 kişi hayatını kaybetmiş, 17 kişi yaralanmıştı.