TES-İŞ Sendikaları Edirne Şube Sekreteri Abbas Kılıçaslan, dün Trakya Taşeron İşçileri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’ni ziyaret ederek Başkan Levent Uçar ve Yönetim Kurulu üyesi Metin Topçu ile bir süre görüştü.

Saat 14.30 sıralarında gerçekleşen ziyarette konuşan Kılıçaslan, iş ve işçilerin yaşam koşullarının her geçen gün kötüye gitmekte olduğunu, kazanılmış hakların ortadan kaldırılmaya çalışıldığını ifade ederek, “AK Parti Hükümeti yeni bir düzenleme yaparak yıllardır kazanılmış hakkımız olan kıdem tazminatını ortadan kaldırmaya kalktı. Ancak işçi sınıfının kararlı duruşu ve eylemleri onları geçici de olsa durdurdu. Şimdi yeni bir düzenleme yaparak kamudaki işlerin ikinci şahıslar yani taşeron firmalar aracılığı ile yapılabilmesini getirmek istiyorlar. Bu konuda da gerekli duyarlılığı göstereceğiz” şeklinde konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Trakya Taşeron İşçileri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Levent Uçar da konuşmasında, işçilerin içinde bulundukları sorunların üstesinden ancak birlikte hareket ederek gelebileceğine dikkat çekti.