GİZEM GÖRÜR

Keşan Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mahmut Demirkan dün yaptığı açıklamada, tatilciler ile birlikte nüfusun daha da arttığı bu günlerde, plakasız ve kayıt dışı motosikletlerin sayısındaki artışa dikkat çekti.

Öncelikle 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı’nı tamamlayan öğrencileri kutlayan Demirkan, “Motosiklet problemi her zaman var fakat yaz dönemlerimizde bu problemimiz daha çok artıyor. Nüfusumuz yazlıkçılar ile beraber artıyor. 100 binleri, 300 binleri buluyor. Okullarımız tatil olduğundan dolayı öğrencilerimiz boş kalıyor. İki tekerlekli araçlar devreye giriyor. Tescillisi de tescilsizi de ortaya çıkıyor.” dedi.

AİLELERİN DİKKATLİ OLMASI GEREKİYOR

Mahmut Demirkan, çocuğuna motor alacak bir ailenin önce çocuğunun ehliyet almasını sağlamasının uygun olacağını, aldıkları motoru tescil ettirmeleri gerektiğini ve koruyucu malzemelerin mutlaka kullanılmasını sağlamaları gerektiği konusunda uyararak, şunları söyledi: “Ailelerin biraz dikkatli olmaları gerekiyor. Çocuklarını bir motora bindirirken, ehliyet konusuna dikkat etmeleri gerekir. Koruyucu ekipmanlara dikkat etmeleri gerekir. Motoru tescil ettirmeleri gerekir.”

KOLLUK KUVVETLERİ TESCİLSİZ MOTORLARI TOPLUYOR

Keşan’da kolluk kuvvetlerinin çalıştığını, 1 ay içerisinde yaklaşık 135 tescil ettirmeyen araç toplandığını açıklayarak sözlerine devam eden Demirkan, “Kolluk kuvvetlerimiz tescilsiz motorları topluyor. Keşan’da yaklaşık 85-135 arası araç 1 ayda toplandı. Bunun en az 13 tanesi geri alındı. Kalanı duruyor. Otoparkımızda hala bekliyorlar. Emniyet motor toplayarak bu olayın önünü kesemez. Bunun hırsızlığı da var. Dışarıdan Keşan’a gelen motorlar var. Motor numarasını çiziyor, şase numarasını çiziyor. Sıkıntılar oluyor. Bu araçları satarlarken tescilli çıkış yaptırılsa bu tür problemler olmayacak. Araçlar tescilli olunca sigortası olmuş olacak, plakası olmuş olacak, bunlar sorumluluk gerektiren işler. Kanuna uygun olmuş olur.” diye konuştu.

İŞLEMLER PAHALI İŞLEMLER DEĞİL

Motorlara sigorta yaptırmak, plaka taktırmak, tescil ettirmek gibi işlemlerin çok da pahalı işlemler olmadığının altını çizerek açıklamasına devam eden Mahmut Demirkan, “Tüm bu işlemler çok pahalı işlemler değil. Yaşa göre sigorta fiyatları değişiyor. Sigorta yaptırılmalıdır. Plaka kullanılmalıdır. Tüm bu anlattığım işlemler ortalama 600 TL gibi bir ücrete denk geliyor. Bir motora 2.500 ile 6.000 Lira arasında ücret ödeyen birisi için çok pahalı bir işlem değil tescil ettirmek. İş motoru almak ve plaka taktırmak ile de bitmiyor. Koruma ekipmanlarının kullanılması da önemlidir.” şeklinde konuştu.

2005 YILINDAN BERİ OTOPARKTA ÇÜRÜMÜŞ ARAÇLARIMIZ VAR

Tescilsiz motorların bekletildiği Yediemin Otoparkı’nda yaklaşık olarak 500 tane motosikletin bekletildiğini, otoparkın dolduğunu ve artık otoparkta yer kalmadığını belirterek açıklamasına devam eden Demirkan, şunları söyledi: “Yediemin Otoparkı’nda bekletilen yaklaşık 500 tane aracımız var. Mal Müdürlüğü ile bir çalışmamız oldu. Otoparkımız dolduğu için iadesini yapmaya çalışıyoruz. İşlemlerimiz devam ediyor. 2005 yılından beri otoparkta çürümüş araçlarımız var.”

YAYALAR SÜRÜCÜLERE, SÜRÜCÜLER DE YAYALARA KARŞI SAYGILI OLMALIDIR

Mahmut Demirkan, yaz döneminin gelmesiyle beraber nüfusun arttığını, sürücülerin daha da dikkatli olması gerektiği konusunda vatandaşları uyararak, “Yaz döneminde sürücüler daha dikkatli olmalıdır. Çocuklar bisikletleri ile sokağa çıkmaya başladı. İki tekerlekli araçlar çoğaldı. Tatilciler ilçemize gelmeye başladı. Özellikle sürücülerin yorgun şekilde sokağa çıkmaması gerekiyor. Yayalar sürücülere, sürücüler de yayalara karşı saygılı olmalıdır. Kazasız belasız günler diliyorum.” dedi.