AYGÜL KONAR

Tetik, 21 Şubat Perşembe günü yaptığı açıklamada, ilçede yaşayan taraflı tarafsız tüm vatandaşlara teşekkürde bulundu.

19 Ekim 2018 tarihinde parti genelgesi doğrultusunda, CHP İpsala Belediye Başkan Aday Adayı başvurusunu İlçe Başkanı Ahmet Uğraş Uybaş ve yönetim kuruluna teslim ettiğini hatırlatan Tetik, “Aday adaylığı sürecim 108 gün sürmüş ve belki de ülke siyaseti açısından da en uzun aday adaylığı süreçlerinden biri olmuştur. Bu süre zarfında ilçemizde yaşayan taraflı tarafsız bütün vatandaşlarımıza; şahsım ve ailem adına bizlere gönül kapılarında göstermiş oldukları dostluk ve destekleri için sonsuz teşekkür ediyorum. Bizleri bağrına basan halkımıza minnettarım.” dedi.

“BİLİYORUM Kİ TARİH HER ŞEYE TANIKLIK EDECEKTİR”

2014 Mart seçimlerinden bu yana dört seçim geçiren ve her seçimde %50 üzerinde oy alan Cumhuriyet Halk Partisi’nin, ittifaka takılarak seçime katılamadığını söyleyen Tetik, “Eşit Hizmet Eşit Siyaset’ sözü ile yola çıktım. Ötekileştiren değil, birleştiren bir belediyecilik yönetimine talip oldum. Bizler yol arkadaşlarımızla birlikte İpsala halkına umut olabilmek için yollara düştük. İpsala halkımıza dürüst, ahlaklı ve hak ettiği siyaseti verebilmek için bir mücadeleden geçtik ve inanın samimiydik. Halkımızın da bizim samimiyetimize güvendiğine inancımız tam. Ben ve arkadaşlarım sizlerin takdirinden çok memnunuz. Ancak yaşanan bu siyasi süreçte maalesef 2014 Mart seçimlerinden bu yana dört seçim geçirmiş, her seçimde %50 üzerinde oy alan partim CHP, ittifaka takılarak seçime katılamamıştır. CHP’nin İpsala’da 2 mevcut aday adayı bulunurken ilçemizin tek taraflı olarak Türkiye’deki ittifak ortağımız İyi Parti ‘ye bırakılmaması konusunda olağanca mücadele ettik. Ancak mevcut şartlar sağlanamadı. İlçe Yönetimimizin hiçbir safhada maalesef ki fikri alınmadı ve görüşlerine başvurulmadı. Sorulacak soru şu; CHP İpsala adına bu ittifak pazarlıklarını kimler, kimlerle yapmıştır? Bizler bunu şahsım ve CHP ilçe yönetimimiz olarak çok iyi biliyoruz. Ben bunu tarihe bırakıyorum. Biliyorum ki tarih her şeye tanıklık edecektir. Yine de kol kırılacak yen içinde kalacaktır.” şeklinde konuştu.

“MAKAM PEŞİNDE KOŞMADIK, İPSALA HALKI ADINA YOLA ÇIKTIK”

Kendisine ilçedeki bazı vatandaşların farklı siyasi tercihler ve seçenekler sunulduğunu ifade eden Cenan Tetik, şunları söyledi: “Geçtiğimiz günlerde ilçemde ki yurttaşların da istekleri doğrultusunda şahsıma farklı siyasi tercihler ve seçenekler sunuldu. 18 yaşında SHP'ye (Sosyaldemokrat Halkçı Parti) üye olup 36 yıl boyunca SHP ve CHP de İlçe Başkanlığı, Belediye Başkan Adaylığı, 19 yıl yönetim kurulu üyeliği ve Gençlik Kolları Başkanlığı yapmış, Parti'nin mutfağında her alanda çalışmış bir Nefer olarak bu seçenekleri kabul edemezdim. Partimin kurumsal yapısına olağanüstü saygı duyuyorum. Makam peşinde koşmadık, İpsala halkı adına yola çıktık. Beni bu görev için layık gören / görmeyen herkese sonsuz teşekkürler. Sağlıcakla kalın. Daha güzel şartlarda daha güzel günlerde görüşmek üzere.”