Trakya Gazeteciler Derneği'nin (TGD) Gazetecilik Ödülleri Yarışması'nda dereceye girenlerin ödülleri, 14 Haziran 2013 Cuma günü akşamı Trakya Birlik Genel Müdürlüğü Teras Katında yapılan törenle verildi.

Törende konuşan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Karakaş, ödüllendirmelerin meslek yaşamında motivasyonu artırması açısından önemli olduğunu söyledi.
TGD'nin kuruluş aşamasında yer aldığını ve uzun süre başkanlık görevini yürüttüğünü hatırlatan
Karakaş, "Zamanı geldiğinde görevi taze kanlara erdemlice bırakmak insanlığın gereğidir. Koltuğa yapışmak, gücünü makamlardan almak ise bunun tersidir. Mesela görevlerini devretmeme konusunda ısrarcı olanlar, koltuğa yapışanlar, koltuktan güç alanların nasıl olduklarının örneklerini son günlerde görüyoruz. Sivil toplum örgütünün üyeleri, onları kulağından tuttuğu gibi kapının önüne koyuyor" diye konuştu.

 “Azmin Zaferi” haberi ile Gündem Gazetesi Muhabiri Arzu Özdemir, “İki Kapılı Han Davası”  haberi ile Vatandaş Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Emre Sedef; “Sürücünün Uyanıklığı Faciayı Önledi” haberinde kullandığı fotoğrafla DHA Çorlu Muhabiri Mehmet Yirun; “Selimiye’de güvercinler telef oluyor” haberi ile TRT Edirne Temsilcisi  Gökhan Keskin, “Boşuboşuna Biribirimizi Vuracakmışız” ve “Ülkücü Biri Zafer’e Nasıl Müdür Olur?” başlıklı röportajlarıyla Medya Keşan Gazetesi Editörü Derya Aktan; sayfa tasarımıyla, Sonhaber Gazetesi’nden Mutlu Akbaşak; spor haberleriyle AA Bölge Müdürü  Salih Baran ve Hudut Gazetesinden Doğan Yörükler’e, plaket ve tablet bilgisayar verildi.
Törene, Edirne Basın Yayın ve Enformasyon Müdürü Fikret Dişlioğlu, Edirne Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ender Aydın, TGD Başkanı Orhan Doğan ve jüri üyelerinden gazeteci-yazar Adem Özsoy da katıldı.
TGD üyeleri de TOKİ aracılığıyla gazetecileri ev sahibi yapma projesinde emeği geçen Lütfü Karakaş ve Orhan Doğan'a plaket sundu.