THK (Türk Hava Kurumu)’nın 89. Kuruluş Yıldönümü, dün yurt genelinde olduğu gibi Keşan’da da törenle kutlandı.

Türk Hava Kurumu Keşan Şubesi tarafından Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu. Törene; THK Keşan Şubesi İlçe Yönetim Kurulu Başkanı Hidayet Başar ile yönetim kurulu üyeleri ve kursiyerler katıldı. Çelengin Atatürk Anıtı’na  sunulmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve istiklal Marşı söylendi.

THK Keşan Şubesi Başkanı Hidayet Başar, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Ülkemizde havacılığın yaygınlaştırılması, geliştirilmesi, havacılık sanayiinin oluşturulması ve uçan bir gençlik yaratılması amacıyla kurulan THK, günümüze kadar yüzbinlerce insanımıza planör, yamaç ve serbest paraşüt, yelkenkanat, balon gibi alanlarda eğitim vermiş, vermeye de devam etmektedir. 2011 yılında kurulmuş olan THK Havacılık ve Uzay Bilimleri Üniversitesi de ülkemizde havacılığın gelişmesinde en büyük etken olacaktır. Birçok ilde THK'nın hafif hava araçlarıyla ilgili bölgesel kursları sürekli yapılmaktadır. Havacılığa ilgi duyan herkesi bu tür etkinliklere bekliyoruz. Ülkemizin yükselen değeri Türk Hava Kurumu'nu, destekleriyle bugünlere getiren milletimize minnet ve şükranlarımı sunuyoruz." dedi.

Tören sırasında, Yamaç Paraşütü ve Paramotor Pilotu Yılmaz Özkaya da Atatürk Anıtı çevresinde bir uçuş gerçekleştirdi.   

ÖZKAYA,

PARAMOTORU

TANITTI

Özkaya, törenin ardından da Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun önünde yer alan arazide, Genç Kanatlar Topluluğu öğrencilerine paramotor ve yamaç paraşütü hakkında bilgi ve deneyimlerini aktardı. Öğrencilere paramotoru anlatan ve 2 buçuk yıldır bu sporun içinde olduğunu söyleyen Özkaya, paramotorun küçük hacimde büyük güç sağlayan bir motordan oluştuğunu, paramotor sporunun riski çok az, fakat oldukça zevkli bir spor olduğunu belirtti.