HABER MERKEZİ

Atılgan, düzenlediği basın toplantısında, Kurban Bayramı'nda imkanı olanların kurban vecibesini yerine getirdiğini belirtti. Türkiye'de kesilen kurbanların derilerinin ekonomik değerinin yaklaşık 100 milyon lira olduğunu ifade eden Atılgan, sıcak hava nedeniyle kesimden sonra tuzlanmayan derilerin 1-2 saat içinde zayi olduğunu dile getirdi.

Geçen yılki Kurban Bayramı'nda kesilen kurbanlardan çıkan derilerin yüzde 60'ının bu nedenle zayi olduğuna dikkati çeken Atılgan, derilerin hemen tuzlanmasını istedi.

Kurban derilerini, vatandaşların istedikleri vakfa ya da kuruma bağışlayabileceklerini ifade eden Atılgan, şöyle konuştu: "Ancak vatandaşlarımızın kurban derilerini kime verdiklerine dikkat etmeleri gerekir. Çünkü geçtiğimiz dönemde devletimize karşı büyük bir mücadele yürüten bölücü terör örgütünün şehirlerdeki mensupları ile geçen sene büyük bir kalkışmayla Türk milletine acı yaşatan FETÖ'nün de bu dini vecibeden nimetlenmek için halkın duygularını istismar ederek yeteri kadar bu derileri toplayarak, kirli emellerine alet etmişlerdir. Önemli olan hayırlı bir kuruma, hayır işleri yapan kuruma vermektir. Bunların başında da THK gelmektedir. Gençleri kötü alışkanlıklardan korumak için eğitim kamplarında ücretsiz olarak verilen havacılık kursları için tüm dünyada büyük paralarla verilmektedir. Vatandaşların fitre, zekat ve kurban derileriyle yapılan yardımlarla Türk gençliğine bu kurslar ücretsiz verilmektedir."

Atılgan, kurban derileri verilirken mutlaka makbuz alınmasını isteyerek, "Kurban derilerinin makbuz karşılığında gönül rahatlığıyla verilebileceği en önemli yerlerden biri THK'dır." ifadelerini kullandı.

Herkesin Kurban Bayramı'nı kutlayan Atılgan, bayramın İslam aleminin içinde bulunduğu kan, ızdırap ve gözyaşının dinmesine vesile olmasını diledi.

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ