Türk Hava Kurumu Keşan Şubesi, bu yıl Keşan merkez ve belde mahalle muhtarlıkları ile köy muhtarlıklarına toplam 8 bin 237 adet zarf dağıtacak.

THK Keşan Şubesi tarafından hazırlanan 8 bin 237 adet fitre ve zekat zarfından 5 bin 337 tanesi belde mahalle ve köy muhtarlıklarına, 2 bin 900 tanesi ise Keşan merkez mahalle muhtarlıklarına dağıtılacak.

VATANDAŞLAR SAHTE ZARFLARA DİKKAT ETMELİ

THK’nın, 2860 Sayılı Kanun ve bu kanuna bağlı yönetmelikler gereği fitre ve zekat toplama yetkisine sahip kurum olması nedeniyle, zarfların üzerinde bulunan seri numarası ve bağışı yapan kişinin ad ve soyad ibaresinin olması gerektiği ifade edilirken, bu zarfların haricinde dağıtılacak zarflara itibar edilmemesi gerektiği dile getirildi.

DAĞITILAN ZARF SAYISINDA AZALMA VAR

Geçtiğimiz yıl fitre ve zekat zarfları sayılarına bakıldığında, belde mahalle ve köy muhtarlıklarına 5 bin 450, Keşan merkez mahalle muhtarlıklarına ise 4 bin 357 adet zarf dağıtıldığı belirtilirken, bu yıl yaşanan düşüşün, yaz mevsimi nedeniyle vatandaşların tatilde olmasına bağlanıyor. Bu arada geçen yıl dağıtılan zarfların çoğunun boş olarak geri döndüğü kaydedildi.

EN BÜYÜK PAY SOSYAL YARDIMLAŞMA VAKFI’NA

Toplanan fitrelerin %50’si yoksul ve muhtaç vatandaşlara iletilmesi için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na, %4’ü Türkiye Kızılay Derneği’ne, %3’ü Çocuk Esirgeme Kurumu’na, %3’ü Türkiye Diyanet Vakfı’na ve %40’ı ise Türk Hava Kurumu’na aktarılacak.