HABER MERKEZİ

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “İstikbal Göklerdedir” sözünden de yola çıkarak THK Keşan Şubesinde Model Uçak Öğretmenleri tarafından Orta Öğretimden kişisel başvuruları karşılamak amacıyla Şube Binasında başlatılan kurslara devam ediliyor.

İlkokullardan taşımalı eğitim veren Orhaniye İlkokulunda da Okul Müdürü Hüseyin Yavaş’ın Keşan İlk Öğretim Müdürlüğünden aldığı olurla okulunda kurduğu Havacılık Kulübü içinde istekli olan öğrencilerine Model Uçak Kursu açarak Türk Hava Kurumunun çalışmalarına destek oldu. Okul Müdürünün Kurs isteğine olumlu desteklerinden dolayı da Keşan Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz’a Türk Hava Kurumu Keşan Şube Yönetim kurulu olarak teşekkür edildi.

2017-2018 Öğretim yılında 2. Dönemde ortaokullardan şu ana kadar Rasim Ergene Ortaokulundan beş öğrenci Model uçak kursuna Şube binasında, Orhaniye İlkokuluna Cumartesi günleri sabah 09.30 ile saat 13.00 arası okulda okul müdürünün gösterdiği sınıfta 14 öğrenciyle kursa devam ediliyor.

2017-2018 Öğretim yılı içersinde daha fazla ilk-orta ve liselerden Model Uçak Kursuna talep edildiğinde kurs açıldığında Öğretim yılının son haftasında kurslarda yapılan “Ata Model” uçak yarışması ve Havacılık şenliğinin Keşan Atatürk Stadında yapılacak.

Türk Hava Kurumu Keşan Şubesi aynı zamanda okullardan gelecek açılması istenen Model Uçak Kursu taleplerinin karşılanabileceğini de tüm yönetici ve öğretmenlere duyururken; okulunda Havacılık Kulübü mevcut olmayan öğrencilere de THK Keşan Şube binasında Model Uçak Kurs, kursun sonunda kursiyerlere Dünya Sivil Havacılığın (FAI) sertifikası verileceği bildirildi.