Tören saat 10.00’da THK Yönetim Kurulu Üyelerinin Cumhuriyet Meydanı’nda  Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı ve ardından saygı duruşunda bulunuldu.  Türk Hava Kurumu Keşan Şubesi Başkanı Hidayet Başar’ın rahatsızlığı nedeniyle, törene katılamadığı öğrenildi.

 

KAVAZLAR: GENÇLERİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Saygı duruşunun ardından bir basın açıklaması yapan THK Keşan Şubesi Başkan Yardımcısı Eyyup Kavazlar 16 Şubat 1925 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk’ün direktifleri doğrultusunda ilk adı Tayyare Cemiyeti olan ve “İstikbal Göklerdedir” söylemini gerçekleştirmek amacıyla kurulan Türk Hava Kurumu’nun 88. kuruluş yıldönümünü, Keşan Şubesi yönetim kurulu üyeleri, Genç Kanatlar Topluluğu, üyeler ve yardımlarını esirgemeyen Keşan halkının katılımıyla coşku ile kutladıklarını belirterek, “Eğitimin içinde aktif görevler alan THK’nin şubesi olarak her zaman geleceğimizi oluşturacak Türk Gençliği’ne havacılığı sevdirecek eğitimlerle Keşan Şubesi olarak her zaman gençlerimizin yanında olduk. Bundan sonra da yanlarında olmaya çalışacağız. Bütün çalışmalarda bir köprü olarak THK Genel Merkezi’nin düzenlediği aktivite ve çalışmaların içerisinde yer almalarına yardımcı olmaya devam edeceğiz. Bunların canlı örnekleri de şu anda özel kıyafetleri ile THK’nin 88. kuruluş yıldönümüne katılan Genç Kanatlar Topluluğu üyeleridir.” dedi.

KEŞAN HALKINA TEŞEKKÜRLERİMİZİ SUNARIZ

THK olarak 2011-2012 eğitim döneminde kurulup öğrenci almaya başlanan Havacılık ve Uzay Bilimleri Üniversitesi’nde geleceğin havacılarını yetiştirmeye başladıklarını ifade eden Kavazlar, sözlerini şöyle tamamladı: “2014 Nisan ayı gibi kısa bir sürede yetişecek bu genç havacıların uçuş eğitimlerinde kullanılacak olan isimli ilk yerli uçağımızı uçurarak Atamıza karşı görevimizi yerine getirmeye çalışacağız. Bunun yanında yaşam alanlarımızın akciğerleri olarak tanımladığımız ormanlarımızın yangın söndürme uçaklarımızla çıkabilecek orman yangınlarına karşı koruma görevlerini sürdürmekteyiz. Ambulans uçaklarımızla organ nakillerinde vatandaşlarımızın yaşamlarını sürdürebilmesi çalışmalarına katkıda bulunmaktayız. Turizm bölgelerinde balon turları, yamaç paraşütleri, tandem uçuşları ve hava taksi uçakları ile ülkenin turizm yönünden kalkınmasına katkıda bulunmaktayız. Bu çalışmaların hepsi, THK’nin çalışmalarıyla yapılmaktadır. Fakat THK’ye bu çalışmaların yapılabilmesi için en büyük destek yardım sever halkımız tarafından yapılmaktadır. Bu yardımlardan dolayı da tüm yardımsever Keşan halkına teşekkürlerimizi sunarız.”

 

Açıklamanın ardından Türk Hava Kurumu binasına geçilerek, 15 tatil sürecinde düzenlenen Model Uçak Kursu’na katılıp başarılı olan 10 kursiyerin sertifikaları verildi.