AYŞİN SEÇİL GEZER

Cumhuriyet Meydanı’ndaki tören saat 10.00 sıralarında başladı.

Törene; Keşan İlçe Sağlık Müdür Vekili Dr. Nurullah Bülbül, Keşan Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Ali Haydar Yıldırım, aile hekimleri ve sağlık çalışanları katıldı.

Törende, Keşan İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Özel Keşan Hastanesi çelenkleri Atatürk Anıtı’na sunuldu ve saygı duruşunda bulunuldu.

Program sonunda açıklamada bulunan Bülbül, “14 Mart Tıp Bayramı Türkiye'de modern tıp eğitimi, 14 Mart 1827'de, II. Mahmut döneminde, Şehzadebaşı'ndaki Tulumbacıbaşı Konağı'nda Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire'nin kurulmasıyla başlamıştır. Okulun kuruluş günü olan 14 Mart, bugün ‘Tıp Bayramı’ olarak kutlanmaktadır. Sadece ülkemize özgü olan bu günün ilk kutlanması 1919 yılının 14 Mart'ında işgal altındaki İstanbul'da gerçekleşmiştir. O gün, tıbbiye 3. sınıf öğrencisi Hikmet Boran’ın önderliğinde, tıp okulu öğrencileri işgali protesto için toplanmış ve onlara devrin ünlü doktorları da destek vermiştir. Böylece tıp bayramı, tıp mesleği mensuplarının yurt savunma hareketi olarak da başlamıştır. 1976'dan beri sadece 14 Mart günü değil, 14 Mart'ı içine alan hafta boyunca da kutlama yapılmakta ve bu hafta Tıp Haftası olarak kabul edilmektedir. Tıp Bayramı; Türkiye' de tıp alanında çalışanların hizmet sorunlarının tartışıldığı, bilime katkılarının ödüllendirildiği bir anma ve kutlama günüdür. Vatanı korumak adına yapılan bu savunma hareketi günümüzde biz hekimlerin, insan sağlığını korumak adı altında yapılan her türlü mücadelesi şeklinde devam etmektedir. Özverili bir sektör olan tıp bölümü çalışanlarının gecesi ve gündüzü yoktur. Dört elle mesleklerine sarılarak zor durumda olan ve sağlık sorunları yaşayan insanlara yardımcı olmaktadırlar. İnsanların kaliteli, mutlu bir yaşam sürmelerinin ana koşulu sağlıklı bireyler olmalarından geçmektedir. İnsan sağlığının korunması, sağlık sorunlarının ortadan kaldırılması adına her koşulda görev yapan doktorlarımızın ve sağlık çalışanlarının ortaya koyduğu çabanın değeri ölçüsüzdür. İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak, sağlık kurumlarında ve halkımızın arasında, gece gündüz, yaz kış, bayram tatil demeden çalışan ve sağlık hizmeti sunan hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını kutluyoruz.” dedi.

Açıklamanın ardından tören sona erdi.

KEŞAN KAYMAKAMLIĞI VE BELEDİYE BAŞKANLIĞI ZİYARETİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Törenin ardından bir grup sağlıkçı, Keşan Kaymakamı Nuri Özder’i ziyaret etti.

Ziyarete; Keşan İlçe Sağlık Müdür Vekili Dr. Nurullah Bülbül, Dr. Tuğba Bülbül ve Sağlık Memuru Zafer Gürkök katıldı.

Özder, ziyaret nedeniyle teşekkür ederek, sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutladı.