Türkiye Komünist Partisi (TKP) Keşan İlçe Örgütü, Keşan’da bir çocuk parkına Berkin Elvan isminin verilmesiyle ilgili olarak son günlerde basında yeralan yorumlar üzerine yaptığı açıklamada; konunun, insani olmayan bir biçimde tartışma konusu haline getirilmek istendiğini vurguladı ve “Birilerine malzeme gerekiyorsa ve sömürü konusu yapacakları başka bir şey bulamıyorlar ise yolsuzluklar, fezlekeler ve seçim hileleri ile uğraşmalarını öneririz.” dedi.

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu görüşler dile getirildi:

“Birkaç gündür Keşan Belediye Meclisi’nin almış olduğu, Berkin elvan isminin bir parka verilmesi kararı, bazı çevrelerce hiç de insani olmayan bir biçimde tartışma konusu haline getirilmek istenmektedir.

Öncelikle, Haziran direnişi (Gezi Parkı direnişi), bu ülkenin aydınlıkçı, emekten yana, özgürlükçü, devrimci ve özünde soldan yana olan halk kesimlerinin baskı, zulüm, faşizm ve yobazlığa karşı olan duyarlılığı ve karşı duruşudur.

Emperyalizmin taşeronluğuna soyunan ve Yeni-Osmanlıcılık hayalleri kuran AKP Hükümeti, bu halk hareketinden öyle korkmuştur ki, genç ihtiyar, çoluk çocuk, kadın erkek demeden emrindeki güçlerle acımasızca halkın üzerine çökmüşlerdir. Bu orantısız güç karşısında hiçbir şiddet göstermeksizin haklılığın ve halk olmanın gücü ile direnenler, boyun eğmeyenler ve canlarını yitirenler gururumuz ve onurumuzdur.

İşte şimdi birilerine malzeme gerekiyorsa ve sömürü konusu yapacakları başka bir şey bulamıyorlar ise yolsuzluklar, fezlekeler ve seçim hileleri ile uğraşmalarını öneririz.

Yaşasın, boyun eğmeyenlerin eşitlik ve özgürlük mücadelesi!”