HABER MERKEZİ Açıklamada dikkat çeken ifade ise “Yüzlerce işçinin 3 aydır maaş alamaz maddi sıkıntı çekerken belediye yöneticilerinin yüksek meblağlarda maaş alıyor iddialarına neden sessiz kalınıyor?” oldu. TKP’nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Keşan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde çalışan taşeron işçiler 3 aydır maaşlarını alamadıkları için iş bırakma eylemi gerçekleştirmiş, belediyenin temizlik işleri müdürlüğü önünde toplanarak şikayetlerini belirtmişlerdir. Düzenli maaşlarını alamadıkları için borçları artmış emekçiler bankaların zulmüne terk edilmiştir.

Türkiye Komünist Partisi, işçi sınıfının partisidir. İşçi sınıfı adına ülke ve dünya meselelerine müdahale eder. İşçi sınıfının emekle ve mücadeleyle birikmiş, tertemiz, adaletli ve vicdanlı dünya görüşünü ülke ve dünya meselelerine uygular.  Türkiye Komünist Partisi olarak soruyoruz;

1. İşçilerin 3 aylık alacağının 1 ayını şubat ayında ödeneceği söyleniyor. Soruyoruz:  Belediye Başkanı, Belediye Başkan yardımcıları ve Belediye Meclis üyeleri  3 ay maaş almadan yaşayabilirler mi?

2. Yüzlerce işçinin 3 aydır maaş alamaz maddi sıkıntı çekerken belediye yöneticilerinin yüksek meblağlarda maaş alıyor iddialarına neden sessiz kalınıyor?

3. Milyonlarca işçi adalet için yürürken Keşan’da temizlik işçilerinin 3 ay maaş alamamaları ve taşerona mahkum edilmeleri ne kadar adaletli?

Türkiye Komünist Partisi, işçi sınıfını bugünün sorunlarına vakit kaybetmeden müdahale etmeye çağırıyor.

Emekçiler, her konuda söz söylemeli, karanlığı yırtmak için her alanda gücünü göstermelidir.

En çok da kendi hakkını almayı bilmeli, alın teriyle ayakta duran kendi sınıf kardeşleriyle omuz omuza verebilmelidir.

Keşan ‘da emekçilerin hak arama mücadelesini ve insanca yaşam koşullarının oluşması için halkın gerçek seçeneğini güçlendirmeye çağırıyoruz.”