HABER MERKEZİ

TMO’nun buğday alımlarına, 1 Haziran itibariyle başladığını hatırlatan Vural, şunları söyledi: “TMO, bugüne kadar yaklaşık 19 bin ton buğday alımı yaptı. Keşan’da alımlar halen devam ediyor. Keşan’da günlük 700-800 ton alım yaparken, şu anda günlük 350-400 tona düştüğünü görmekteyiz. Üreticilerimizin 31 Temmuz 2018 tarihine kadar randevu aldıklarını görüyoruz. Ama üreticimiz, ürünlerini getirdikleri sürece alımlar yapılacaktır. Üreticilerimiz, ürünlerini TMO’ya döktükten yaklaşık 10 gün sonra hesaplarına paraları yatmaktadır. AK Parti olarak üreticimizin her zaman yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz.”

ENEZ’DE ALIMLAR TAMAMLANDI

TMO’nun Enez’deki üreticilerin mağdur olmaması için alım yaptığını ifade eden Adnan Vural, “Enez’deki üreticilerin Keşan’a gelmemesi için Büyükevren’de her yıl bir ofis açılıyor ve alımlar yapılıyor. Enez’de 3 bin 390 ton buğday alımı yapıldı. Enez’de alımlar tamamlandı. Biz üreticilerimizin üretmesi için her türlü kolaylığı kendilerine sağlıyoruz. Yeter ki üretim olsun.” şeklinde konuştu.

DEVLETİMİZ ÜRETİCİMİZİN YANINDA

Vural, sözlerini şöyle tamamladı: “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından buğday fiyatı ton başına bin 50 lira olarak açıklanmıştı. Ama ürünün kalitesine göre, bu fiyat artmaktadır. TMO her zaman olduğu gibi köylünün, üreticinin kara gün dostu olmaya devam edecektir. Devletimiz, desteklemelerde bulunarak yine üreticimizin yanında oluyor. AK Parti olarak, durmak yok, yola devam diyoruz.”