SONGÜL KONAR

TOBB Yönetim Kurulu üyeleri Ali Kopuz, Faik Yavuz, Cengiz Günay ve bölge oda başkanları ile birlikte İpsala'ya gelen Hisarcıklıoğlu, ilk olarak İpsala Ticaret Borsası'na geçti.

Burada borsa yöneticileri tarafından karşılanan heyet ile birlikte toplantı salonunda Girgin'in vefatı için herkese baş sağlığı dileyen Hisarcıklıoğlu "Allah makamını cennet etsin. Faydalı ve verimli bir insandı. Merhumun büyüklüğü gibi yüreği de büyüktü. Herkes hakkını helal etsin" dedi.

Daha sonra salonda bulunanları Girgin'in ruhuna Fatiha okumaya davet etti.

Odada düzenlenen ziyaretin çıkışında Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Rifat Hisarcıklıoğlu'na, İbrahim Girgin ile birlikte çekilmiş fotoğraflarını hediye etti, ardından Hisarcıklıoğlu, Girgin'in ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Ziyaretlerin ardından yapımı devam eden yeni İpsala Gümrük Kapısı'ndaki gelişmeleri takip etmek üzere sınır bölgesine geçen Rifat Hisarcıklıoğlu burada basın mensuplarına konuştu.

HİSARCIKLIOĞLU: “BATININ BATISI OLDUK”           

Merhum İbrahim Girgin'in gümrük kapısı konusunda büyük emekleri olduğunun altını çizerek sözlerine başlayan Hisarcıklıoğlu, "Yüzde 98'i bitmiş olan gümrük kapısının son durumu ile ilgili bilgiler aldık. Burası Türkiye için bir yüz akı. Burada İpsala, Keşan ve Edirne ekonomisine büyük kakı verecek. Çanakkale Köprüsü'nün bitimi ile beraber, bu kapının özelliği çok farklı olacak. Bizim için Avrupa'ya çıkış her noktada çok önemli, ihracatımızın yüzde 60'ını ve ithalatımızın yüzde 50'sine yakınını Avrupa'dan geliyor. Fiziki altyapı bizim için çok önemli. Daha önce hatırlayın sınırın bizim tarafı dökülüyordu, karşı taraf modern bir haldeydi. Şimdi biz hem burasıyla, hem Kapıkule hem de Hamzabeyli ile batının batısı olduk. Bütün mesele hızlı geçiş için gerekli fiziki şartları sağlamak. Özellikle Valimiz, İpsala Kaymakamımız, İpsala Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. İnşallah yakın zamanda bakanımız ne zaman derse hem burayı hem de Hamzabeyli'yi açmak istiyoruz" dedi.