Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Yeni Mahalle’de yaptırılan 504 konutun teslimatının başlamasıyla birlikte hak sahibi vatandaşlar büyük hayal kırıklığına uğradılar.

Yapılan duyurular ve reklamlar çerçevesinde aylarca hatta yıllarca gönüllerince bir yuva hayali kuran vatandaşlar konutlarının anahtarlarını alıp içine girince adeta beyinlerinden vurulmuşa döndüklerini ifade ediyorlar.

HAYAL KIRIKLIĞI İÇİNDEYİZ

Tüm kısıtlı imkanlarını kullanarak TOKİ’nin yaptığı evlerden birini almayı başardıklarını ancak iyi mi yoksa kötü mü yaptıklarını bilemediklerini belirten vatandaşlar, “Büyük bir hayal kırıklığı içindeyiz. Binaların dışı güzel ama içine hiç özen gösterilmemiş. Mutfak, banyo ve tuvaletlerde kullanılan neredeyse bütün sıhhi tesisat malzemeleri ya bozuk ya da hatalı gibi. Dolap ve kapılar umduğumuzdan çok daha kalitesiz. Evlerin boyası neredeyse değdi değmedi şeklinde malzemeden kaçarak yapılmış. Çok işimiz ve çok masrafımız var” diye konuştular.

İŞ BAŞA DÜŞTÜ

Eksiklikleri bildirmek için gittikleri TOKİ yetkilisinin hiçbir şekilde malzeme ve işçilik yardımında bulunmadığını ve “Elimizde malzeme yok. Gelince yapacağız” şeklinde boş cevaplar verdiğini de belirten vatandaşlar, “Ne yapalım hal böyle olunca biz de eksiklikleri kendi imkanlarımızla gidermeye başladık. Sanayide mutfak dolabı ve kapı siparişi veren çok sayıda arkadaşımız var. Keşan’daki boyacıların neredeyse tamamı şimdi TOKİ konutlarında çalışıyor. Nalbur ve tesisatçıların da işleri arttı” dediler.

Vatandaşlar yaşadıkları sorunları anlatmak için Keşan’da tam yetkili birini bulamamaktan da tekrar yakındılar.