TOKİ’nin yaptığı 504 adet konutun anahtar teslim ve sözleşme imzalama işlemleri 21 Haziran Cuma günü sona erecek. TOKİ’den anahtarlarını alıp konutuna yerleşen bir çok vatandaş, eksikliklerden ve ilgisizlikten şikayetçi olduklarını söyledi.

Vatandaşlar, büyük umutlarla aldıkları TOKİ konutlarında asansör sorunları, elektrik tesisatlarında yaşanan problemler, su problemleri, çevre düzenlemesinin istenen boyutlarda olmaması gibi daha birçok konuda sorunlar yaşadıklarını ifade etti.

TOKİ sakinlerinden Müveddet Karapaça, “Birçok konut boş durumda. Blokların çoğunda zaman zaman elektrik tesisatlarından kaynaklı sorunlar yaşıyoruz. Su tesisatlarında da sıkıntı var. Birçok ev sahibi anahtarlarını teslim almasına rağmen konutlardaki sorunlardan dolayı evlerine taşınmıyor. Çok az kişi konutlarına taşınmış durumda. Onlar ise ihtiyaçlarını kendileri karşılamaya çalışıyor.”

Yaklaşık 7 gündür anahtarlarını alıp evlerde oturmalarına rağmen yüklenici firma elemanlarının site içerisinde çalışmalar yaptıklarına dikkat çeken Fikriye Ulaş, “Bir sorunla karşılaştığımızda derdimizi kime anlatacağımızı bilemiyoruz. Komşularım gibi, benim de sorunlarım aynı. Yeni taşınmamıza rağmen kimsenin gelip, bir sorunumuz var mı diye sorduğu yok. Belki de diğer konutların dolmasını bekliyorlar. Fakat en kısa zamanda sorunların giderilmesini yetkililerden talep ediyoruz.” dedi.

Bir diğer TOKİ konutu sakini Mehmet Meriç ise, “Burada oturanların büyük bölümü, kıt kaynaklarla geçinen insanlar. Ev sahibi olduğumuzda büyük sevinç yaşamışlardır. Fakat taşındıktan sonra yaşadıklarımız ve sorunlarımız oldu tabiî ki. Fakat Keşan şartlarında da bu fiyata ev bulabilmek pek mümkün değil. Konutlarda birçok eksik var. Fakat yetkililer de yetişmeye çalışıyor. Ellerinden geleni yaptığını görüyoruz. Yetkililerin eksikleri ve sorunları bir an önce çözeceğinden eminim. Konut sahiplerinin biraz sabırlı olması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

TOKİ konutlarında ikamet eden ve ismini vermek istemeyen bir vatandaş ise, şunları söyledi: “3 Haziran’dan beri yöneticilere eksiklerimizi yazdırıyoruz. O tarihten beri gelip sorunlarımızla ilgilenen biri olmadı. Biz dışarıdan usta çağırıp para veriyoruz. Birçok malzemeyi kendimiz alıyoruz. Eksiklerimiz çok. Biz <kartondan ev almadık> para verdik ev aldık. Bize bu konutlar bağışlanmadı. Evlerin birçok yeri dökülüyor. Her yerden su akıyor. Geçen gün duvarlardan su aktı. Büyük ümitlerle ev sahibi olduk ama hiç memnun kalmadık. Bundan sonra ne olur, onu da bilemiyoruz. Kimse bizi bilgilendirmiyor. Ayrıca şikâyetleri burada çalışan ustalara söylüyoruz. Onlar da gelip yapacağız diyor ama gelmiyorlar. Ustalara da fazla suç bulmak istemiyoruz. Onlarda emir kulu sonuçta. Yetkililere sesleniyoruz. Bize anahtarları verdiniz ama, gelin biraz da buradaki sorunlarla ilgilenin.”