TOKİ Sosyal Konutlarında boş kalan daireler için başvurular, Keşan İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğünde dün mesai saati itibariyle başladı. Önceliğin engelli ailelere verildiği başvurulara, vatandaş yoğun ilgi gösterdi.

Yetkililer, başvuruların, 14 Aralık 2016 Çarşamba günü mesai bitimine kadar İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğüne yapılabileceğini kaydetti.

Keşan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığından yapılan

TOKİ Sosyal Konut Projesi konut satışı başvuru duyurusu şöyle:

“Keşan sınırları içerisinde TOKİ işbirliğinde yapılan Sosyal Konut Projesi Kapsamında boş kalan konutlar için maliyet tutarları üzerinden uygun ödeme koşulları ile taksitli olarak satışa sunulacaktır.

Söz konusu konutlar için başvuruda bulunmak isteyen ve KEŞAN sınırları içerisinde en az 1 (Bir) yıldır ikamet edenler başvurularını şahsen 14 Kasım – 14 Aralık 2016 tarihleri arasında başvuru formu ve gerekli belgelerle birlikte Keşan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapmaları gerekmektedir.

A.    BAŞVURU ŞARTLARI

Başvuru sahiplerinin aşağıda yer alan şartları taşıması gerekmektedir.

a) T.C. vatandaşı olmak,

b) 21 yaş ve üzerinde olmak, ancak eşi vefat etmiş olan çocuklu dul kadınlarda yaş şartı aranmaz

c) Kanunla kurulmuş sosyal güvenlik kurumlarına tabi olmamak,

d) 3294 sayılı Kanun’a uygunluğu ilgili SYDV tarafından tespit edilmek ve SYDV’lerden yardım alıyor veya alabilecek durumda olmak,

e) Konutların bulunduğu yerde en az bir yıldır ikamet etmek,

f) Kendisi ile eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının mülkiyetinde herhangi bir konutu bulunmamak, ( üzerine Arsası görünen ve arsa üzerinde konutu bulunanlar başvuru yapamaz)

g) Bir hane halkı adına (yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına) yalnızca bir adet başvuru yapmak,

h) TOKİ konutlarından satın almamış olmak ve TOKİ konut kredisi kullanmamış olmak.

B. BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BİLGİ VE BELGELER

a) Başvuru sahipleri;

1. Nüfus Cüzdanı fotokopisini,

2. İkametgâh ilmühaberini (Konutların yapılacağı yer sınırları içerisinde en az 1 (bir) yıldır ikamet ettiğine dair)

3. T.C. Kimlik Numaralarını (bütün aile bireylerinin),

4. Ayrıca, özürlü vatandaşlarımız özürlü kimlik kartının fotokopisini veya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış sağlık heyet raporunu (en az % 50 özürlü olduğuna dair) ibraz edeceklerdir.

*** Engelli Ailelere öncelik verilecektir

Eksik evrak ibraz edenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir.”