Yeni Mescit Mahallesi Muhtarı Fikret Kantar, Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı İsmail Büyükkayhan ve S.S. 25 Nolu Keşan Şehiriçi Minibüsçüleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkan Yardımcısı Aytaç Cinci, dün saat 12.00 sıralarında bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda, TOKİ Sosyal Konutlarında ikamet eden vatandaşların yaşadığı araç sorunu ile ilgili açıklamalarda bulunurken, TOKİ Sosyal Konutlarında yaşayan vatandaşların minibüs sıkıntısı olduğunu belirten Yeni Mescit Mahalle Muhtarı Fikret kantar, “Minibüsler, Rasim Ergene Caddesi üzerinden gidiyor. Ama Zati Yörüker Caddesi üzerinden de bir servisin geçmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü TOKİ Sosyal Konutlarda oturan vatandaşlarımızın çoğu Halk Ekmek Fırının oradan yukarıya doğru yürümek zorunda kalıyor. Yaz dolayısıyla 07.30’da başlayan minibüslerin akşam saat 23.00’de sona ermesini istiyoruz.” dedi.

Son günlerde, engellilerin sık sık TOKİ Sosyal Konutlarına gitmek için akşamları vasıta bulamadıkları gerekçesiyle, kendisine geldiklerini ifade eden Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı İsmail Büyükkayhan, “Çalışabilecek durumda olan engellilerimiz şehirden, evlerine gidebilmek için sıkıntı yaşadıklarını dile getirdiler. Ben, engelli vatandaşlarımızın işlerden geç çıkmasından dolayı, bu servis saatlerinin uzatılmasından yanayım. Ayrıca engellilerimize ve 65 yaş üstü vatandaşlarımıza servislerde, ayakta yolcu taşıyan vasıtalar konulması konusundaki çalışmaların hızlandırılmasını istiyorum. Çünkü yaz geldi, engelli vatandaşlarımız dışarıya çıkmak istiyor.” şeklinde konuştu.

S.S. 25 Nolu Keşan Şehiriçi Minibüsçüleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkan Yardımcısı Aytaç Cinci ise, “Saat konusunda gerekli düzenlemeler yapılacak. Daha önce bu konular ile ilgili konuştuk. Sıkıntılar ile ilgili gerekli adımları attık. Yaz geldi. İnsanlar sokağa çıkmak istiyor. Bu ay sonu itibari ile saat konusunda yeni düzenlemeye geçilecek.” İfadelerine yer verdi.