** Şantiye sorumlusu Özcan Tosun, “Bugün bitiriyoruz, yarın ya çalıyorlar ya da kırıyorlar. Bitirdiğimiz işe ‘bitirdik’ diyemiyoruz. Emniyet, güvenlik tedbirlerini arttırsın.” şeklinde konuştu.

 

Karanlıkdere mevkiinde Roman ve yoksul vatandaşlara yönelik yapılan ve bir türlü hırsızlardan kurtulamayan TOKİ konutlarında, geçtiğimiz hafta sonu ise bekçiler ve okul binasındaki camlar taşlandı.

Konuyla ilgili şikayetini dile getiren konutların şantiye sorumlusu Özcan Tosun, güvenlik önlemlerinin artırılması gerektiğini ifade ederek, devlet kanadından yardım istedi.

Konutlardaki hırsızlık olaylarından kurtulamadıklarını belirten Özcan, “Bekçi sayımızı artırdık ancak bu sefer de bekçilerimiz taşlandı. 3 günde yaptığımız işe, 3 saatte zarar veriyorlar. Hem maddi hem de emek açısından zarara giriyoruz. Yaptığımız işlere sürekli zarar verildiği için de bitirme şansımız olmuyor. Hafta sonu bekçilerimizi taşlayan kişiler, okulun camlarını da taşlayarak zarar verdiler.” şeklinde konuştu.

Konutlar tamamlanana kadar güvenlik tedbirlerinin artırılması gerektiğini söyleyen Özcan Tosun, “Aksi halde konutların tamamlanması ve hak sahiplerine teslimi mümkün olmaz. Konutların eksiksiz bir şekilde tamamlanması gerekiyor. Ancak bitirdiğimiz işe ‘bitirdik’ diyemiyoruz ki. Bugün bitiriyoruz, yarın ya çalıyorlar ya kırıyorlar. Kendi imkanımızla güvenlik tedbirlerini alıp, bekçi sayısını fazlalaştıralım dedik, bu sefer de taşlamalar başladı. Emniyet’in buradaki güvenlik tedbirlerini artırması gerekiyor.” dedi.