Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Karanlıkdere Mevkii’ndeki TOKİ Sosyal Konutları’nda yaşanan bazı sorunların, aidat ücretlerinin toplanamadığından kaynaklandığı öne sürüldü.

TOKİ Sosyal Konutları’nda ikamet eden vatandaşlar tarafından ifade edilen ve başta ısıtma olmak üzere yaşanan birçok sorunun, daire başına ödenmesi gereken 50’şer TL’lik aidatın ödenmediğinden kaynaklandığı öne sürüldü. Konutlarda ikame eden vatandaşların diğer ilçelerde 20 TL aidat ödendiğini gerekçe gösterdiği dile getirildi. Yaşanan bu sıkıntı nedeni ile kaloriferli dairlerde soba yakıldığı belirtildi. Bazı vatandaşlar bu aidat ücretlerini ödediği, ancak birçoğunun bu ücreti ödeyemediği, bu nedenle de hizmetlerde aksamaların yaşandığı belirtiliyor. Geçtiğimiz ay dile getirilen ısınma sorununa da bu nedenle çözüm üretilemediği kaydediliyor.

PİS SULAR, DEREDEN DOĞAYA SALINIYOR

Aidat sorununun yanı sıra konutlarda bir de pis su sorununun yaşandığı söyleniyor. Bu konudaki iddialara göre, konutlardan gelen pis su, TOKİ Sosyal Konutları’nın çıkışında bulunan dereden doğaya salınıyor. Pis suların, TOKİ Sosyal Konutları’nda arıtma olmaması nedeniyle, sorunun daha da büyümesine neden olduğu belirtiliyor. Yetkililerin bu iddialara cevap vermesi bekleniyor.